Μπρα ντε φερ Φαρμάκη – Κατσιφάρα για το σχέδιο Γαβρόγλου

Έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζήτησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης για να συζητηθεί το σχέδιο Γαβρόγλου για την αναδιατάξη του ακαδημαϊκού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα.
Το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας με τη σειρά του ζήτησε από το Νεκτ. Φαρμάκη να καταθέσει τη δική του πρόταση – εισήγηγη για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Δυτική Ελλάδα, ζητώντας μάλιστα αυτή να έχει και στοιχεία κόστους… “Ο κ. Κατσιφάρας προτιμάει τον κ. Γαβρόγλου και τους κυβερνητικούς υποστηρικτές του από το να συγκαλέσει Περιφερειακό Συμβούλιο και σε αυτό να ακουστούν οι απόψεις και οι τεκμηριωμένες προτάσεις των τοπικών φορέων” απάντησε ο Νεκτάριος Φαρμάκης. Και κάπως έτσι το μπρα ντε φερ Φαρμάκη – Κατσιφάρα αποκτά έντονο πολιτικό χρώμα…

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

«Πείτε μας την δική σας πρόταση»
Με αφορμή την δημόσια ανακοίνωση του κ. Νεκτάριου Φαρμάκη για έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για τις αλλαγές στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, απ’ το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ανακοινώνονται τα εξής:
«Παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε την εισήγησή σας που θα περιλαμβάνει την πλήρη πρότασή σας για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Δυτική Ελλάδα. Θεωρούμε ότι θα έχετε και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, των Δήμων και του συνόλου των Τοπικών Φορέων που επικαλείστε.
Χρήσιμο θα ήταν να έχει και στοιχεία κόστους, όπως απαιτείται σε μία πρόταση που κάνει ένας «μη βουβός παρατηρητής». Περιμένουνε την τεκμηριωμένη εισήγηση σας».

Ο κ. Γαβρόγλου πάνω από το συμφέρον της Δυτικής Ελλάδας!
Ο κ. Κατσιφάρας δεν μας διέψευσε… Για άλλη μία φορά απέδειξε ότι βάζει το δικό του πολιτικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Προτιμάει τον κ. Γαβρόγλου και τους κυβερνητικούς υποστηρικτές του από το να συγκαλέσει Περιφερειακό Συμβούλιο και σε αυτό να ακουστούν οι απόψεις και οι τεκμηριωμένες προτάσεις των τοπικών φορέων, όπως του ζήτησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, (με τη θεσμική ιδιότητα του επικεφαλής της μείζονος παράταξης της αντιπολίτευσης). Όμως, η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας μας βλέπει και μας κρίνει όλους!