Σε Πάτρα & Αγρίνιο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τις δράσεις της Εξωστρέφειας και των Δημιουργικών Επιχειρήσεων

Με εκδηλώσεις σε Πάτρα και Αγρίνιο συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις για τα προγράμματα «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση Μ.Μ.Ε, έτους 2019 και «Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας». Οι δυνητικοί δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν τις προϋποθέσεις ένταξης από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που λειτουργεί ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης για τα έργα αρμοδιότητας της που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για προσκλήσεις που έχουν ανοίξει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Ως βασικό στόχο έχουν την προαγωγή επενδύσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της βελτίωσης των εταιρικών τους δομών για την διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων τους.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο διάχυσης της πληροφόρησης, έχει προγραμματίσει εκδήλωση την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στις 7 το απόγευμα στην Πάτρα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στις 7 το απόγευμα στο Αγρίνιο, στη Συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν από στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αναλυτικά οι δράσεις που προκηρύχτηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020», καθώς επίσης οι προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων.

Με βάση τον εγκεκριμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την παραγωγική ανασυγκρότηση, στο πλαίσιο των προσκλήσεων προβλέπεται να ενισχυθούν δράσεις που αφορούν τον κλάδο της μεταποίησης, καθώς και επιχειρήσεις των κλάδων των κατασκευών, των δημιουργικών επιχειρήσεων, του περιβάλλοντος και της πληροφορικής ως υποστηρικτικοί της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Ήδη προηγήθηκαν δύο ενημερωτικές στο Επιμελητήριο Ηλείας στον Πύργο, και το προηγούμενο Σάββατο στην Πάτρα, στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης PATRAS IQ που σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία από πλευράς συμμετοχής και εκδήλωσης ενδιαφέροντος.