Συγκλονιστική συγκέντρωση για τη Χριστίνα Σταρακά

Με φουλ επίθεση σε Παπαναστασίου από την υποψήφια δήμαρχο
Σε μια συγκλονιστική συγκέντρωση το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου, η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της «Αγρίνιο Μπορείς».

Πολίτες κάθε ηλικίας κατέκλυσαν το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, ενώ ενδεικτικό της εντυπωσιακής προσέλευσης ήταν το γεγονός ότι ο κόσμος γέμισε την πλατεία Σιντριβανίου. Ανάμεσα στο κοινό υπήρξαν εκατοντάδες νέοι και νέες, στοιχείο χαρακτηριστικό για το συνδυασμό της Χριστίνας Σταρακά. Από την αρχή έως το τέλος της εκδήλωσης υπήρξε παλμός και πάθος, χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν την πίστη για νίκη στις 26 Μαΐου.

Η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά στο ξεκίνημα της ομιλίας της φανερά συγκινημένη από την συγκλονιστική παρουσία του κόσμου ανέφερε : «Η συγκλονιστική παρουσία σας σήμερα εδώ αποδεικνύει ότι το Αγρίνιο Μπορεί. Τελικά μόνο στην Πλατεία Δημοκρατίας μπορεί να χωρέσει αυτό το πλήθος. Γιατί η δύναμη αυτού του ιστορικού, μοναδικού τόπου είναι οι άνθρωποι του.Στις 26 Μαϊου θα έχουμε μια μεγάλη, νίκη. Μια εμβληματική νίκη που θα την δώσουν οι πολίτες οι οποίοι έχουν πάρει μια ιστορική απόφαση. Ο τόπος μας να αλλάξει οριστικά σελίδα, να κερδίσουμε πάλι την αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία ότι το Αγρίνιο μπορεί και δικαιούται να προχωρήσει μπροστά. Να ελπίσουμε ξανά, να ονειρευτούμε , να σχεδιάσουμε το μέλλον του δήμου μας. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου γιατί δεν θεωρώ αυτονόητη αυτή την στήριξή σας, την εμπιστοσύνη σας.

Δεν θα την θεωρήσω ποτέ αυτονόητη. Και αυτή είναι η πρώτη και πιο προσωπική δέσμευσή μου προς όλες και όλους σας. Μια δέσμευση που απευθύνεται ξεχωριστά στην καθεμιά και στον καθένα από εσάς. Όχι μόνο σε αυτούς που θα με τιμήσετε στις 26 Μαΐου με την στήριξη σας αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους δημότες. Γιατί η νέα δημοτική αρχή θα συγκροτηθεί στη βάσει αρχών, αξιοκρατίας και ισότητας των δημοτών. Δεν θα είναι μια δημοτική αρχή βολέματος κολλητών και πεδίο επίδειξης προσωπικών εμμονών. Αυτή η περίοδος τελειώνει οριστικά στις 26 Μαΐου».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Χριστίνα Σταρακά άσκησε δριμεία κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η καταστροφική θητεία του Γ. Παπαναστασίου είναι παράδειγμα προς αποφυγή: «Σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα, πριν μια βδομάδα, ζώντας σε μια εικονική πραγματικότητα ακούστηκαν διάφορα περι αριστείας από τον απερχόμενο Δήμαρχο. Στάθηκε μπροστά στον καθρέφτη του και αυτοθαυμάστηκε. Με περισσή έπαρση, αλαζονεία και αυταρέσκεια απέδωσε λοιπον στον εαυτό του το Α της Αριστείας, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για όλους τους συνυποψηφίους του Δημάρχους. Δυστυχώς και αυτή η προεκλογική περίοδος δεν διαφέρει από την καθημερινότητα αυτής της πενταετίας.

Δεν θα παρασυρθούμε στον κατήφορο του κ. Παπαναστασίου. Θα του επισημάνουμε απλώς, πως η πραγματική αριστεία είναι στους ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά σε αυτόν τον τόπο. Είναι οι άνθρωποι που ξέχασε αυτή η δημοτική αρχή, αν ο καθρέφτης του δεν ήταν παραμορφωτικός, θα έβλεπε την πραγματική αλήθεια. Το Α της Αριστείας δεν τον αγγίζει πουθενά. Τα πραγματικά Α που του ταιριάζουν και τον χαρακτηρίζουν είναι: Το Α της Αδράνειας, το Α της Αναβλητικότητας και το Α της Ανευθυνότητας» τόνισε η Χριστίνα Σταρακά.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο της για το Δήμο Αγρινίου η υποψήφια δήμαρχος εστίασε στο μεγάλο στόχο της σύνδεσης του Αγρινίου με το υδάτινο στοιχείο του, με την προοπτική ειδικά για την Τριχωνίδα, στην διοικητική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών του δήμου σε μια ψηφιακή πόλη, στην ανάκτηση των τοπόσημων της πόλης όπως το Πάρκο και τα εμβληματικά του κτίρια, στην ενθάρρυνση της καινοτομίας, αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, στην ισορροπία στην βελτίωση της ποιότητας ζωής ανάμεσα στο κέντρο και τις Δημοτικές Ενότητες, στο ζωντάνεμα της πρωτογενούς παραγωγής και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει ο δήμος Αγρινίου.