Ο νέος κόουτς (by Portugal) του Παναιτωλικού και ο… αξέχαστος Λιονέλ Πόντες

Με αφορμή την στροφή της ομάδας του Αγρινίου στο πορτογαλικό προπονητικό μοντέλο για την μετά – Δέλλα εποχή, το SDNA κάνει rewind στο χρόνο και θυμίζει τον τελευταίο Ίβηρα κόουτς που έφυγε…νύχτα από τον πάγκο των «καναρινιών».

Πρόωρα και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, ξεκίνησε επισήμως η προπονητολογία σχετικά με τον «αντι – Δέλλα» στον πάγκο του Παναιτωλικού. Γράφουμε «επισήμως», διότι παρασκηνιακά όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα του Αγρινίου, ήξεραν εδώ και καιρό πως πολύ δύσκολα θα συνεχιζόταν η συνεργασία με τον «Κολοσσό» εν όψει και της νέας σεζόν.

Και κάπως έτσι άλλωστε, ο Φώτης Κωστούλας και οι συνεργάτες του είχαν ήδη ξεκινήσει να έχουν τις πρώτες ιδιαίτερες συζητήσεις σχετικά με τον επόμενο…εκλεκτό του πάγκου.Από την στιγμή που ανακοινώθηκε το επερχόμενο exit του Δέλλα από την ομάδα του Αγρινίου, βοά ο τόπος πως ο Παναιτωλικός θα στραφεί στο πορτογαλικό προπονητικό μοντέλο. Η αλήθεια είναι πως στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου τα «καναρίνια» έχουν δημιουργήσει δυνατά κανάλια τα τελευταία χρόνια και ανέπτυξαν πολύ καλές σχέσεις με ομάδες όπως η Μπενφίκα και η Μπράγκα.

Το πορτογαλικό…shopping παικτών έχει την τιμητική του σε όλες τις μεταγραφικές περιόδους. Εσχάτως, οι κεραίες φαίνεται πως στρέφονται εκ νέου στην αγαπημένη (εκτός συνόρων) χώρα του Παναιτωλικού κι αυτή την φορά στο πλαίσιο της αναζήτησης νέου προπονητή.Κι αυτό παρά το γεγονός πως στο πρόσφατο παρελθόν η προπονητική επιλογή της ομάδας του Αγρινίου από την πορτογαλική προπονητική σχολή άντεξε ούτε λίγο, ούτε πολύ για πέντε παιχνίδια και αποχώρησε πρόωρα κι άδοξα από τον πάγκο του Παναιτωλικού.

Η άφιξη με τις «ευλογίες» του Σάντος
Το καλοκαίρι του 2015 ο Φώτης Κωστούλας και οι συνεργάτες του παρέδωσαν το τιμόνι της ομάδας στον Λιονέλ Πόντες, με την προσδοκία πως ο Πορτογάλος τεχνικός θα καταφέρει να ανεβάσει τον Παναιτωλικό μια ταχύτητα πιο πάνω. Παρεμπιπτόντως για εκείνον τον «γάμο» φέρεται – σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου – να έπαιξε σημαντικό ρόλο (και) ο Φερνάντο Σάντος, δίνοντας θετικό report στους ανθρώπους τους Παναιτωλικού για τον συμπατριώτη του τεχνικό και μιλώντας στον τελευταίο με τα καλύτερα λόγια για τις συνθήκες λειτουργίας στο Αγρίνιο.

Το…ναυάγιο στη Μυτιλήνη και το exit
Στην πορεία τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχαν φανταστεί στον Παναιτωλικό. Ύστερα από μόλις πέντε παιχνίδια ο Πόντες αποτέλεσε παρελθόν, πληρώνοντας το…μάρμαρο της βαριάς εκτός έδρας ήττας (5-1) από την Καλλονή με συνολικό απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες. Έκτοτε οι Αγρινιώτες επέστρεψαν στο ελληνικό προπονητικό μοντέλο και δεν τόλμησαν την συνεργασία όχι μόνο με Πορτογάλο, αλλά με κανέναν άλλον ξένο τεχνικό.

πηγή : sdna.gr