Mε ήττα αποχαιρέτησε το πρωτάθλημα στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός

Παναιτωλικός και Άρης δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, αλλά η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έδειξε μεγαλύτερη διάθεση και πάθος και έφυγε με το Αγρίνιο με το διπλό. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 2-1 και έσπασαν μία παράδοση 26 ετών, καθώς την τελευταία φορά που είχαν νικήσει τον Παναιτωλικό ήταν τον Αύγουστο του 1993. Έκτοτε, τα «καναρίνια» έτρεχαν σερί 2-5-0 σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς σκοπιμότητες και θέλησαν να παίξουν ελεύθερα. Ο Αρης από την αρχή πήρε τα «ηνία» και κυρίως από την αριστερή του πλευρά άρχισε να απειλεί. Εκεί τραβιόνταν ο Ντιγκινί και ο Μαρτίνεζ περνούσε σε θέση φορ, κάτι που δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι δυο τους συνεργάστηκαν αρκετές φορές και στο 5′ ο Αργεντινός πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Γιαννακόπουλος αντέδρασε σωστά. Στο 22′ όμως και σε μία φάση «καρμπόν» όπου ο Γάλλος «σέρβιρε» στον συμπαίκτη του και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων (δεν το πανηγύρισε καθώς έχει παίξει στον Παναιτωλικό). Εκτοτε στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς διαχειρίστηκαν σωστά τον ρυθμό, είχαν κατοχή μπάλας και σε 2-3 περιπτώσεις, «πάτησαν» ξανά με αξιώσεις στα καρέ του Παναιτωλικού. Ο οποίος από την πλευρά του δεν μπορούσε να δημιουργήσει και ο Κουέστα ήταν ουσιαστικά θεατής.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν από το πρώτο λεπτό και κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ματς και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με τον Ντουάρτε, που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κουέστα και έγραψε το 1-1 στο 46ο λεπτό της αναμέτρησης. Το ματς δεν είχε αρκετό θέαμα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε της ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσε να τις μετουσιώσει σε γκολ.Η πίεση της ομάδας του Σάββα Παντελίδη όμως καρποφόρησε λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης με τον Γιουνές. Ο Φετφατζίδης πλαγιοκόπησε, έστρωσε την κατάλληλη στιγμή στον επιθετικό του Άρη και αυτός με δυνατό δεξί σου έγραψε το τελικό αποτέλεσμα, 2-1 στο Αγρίονο για τους “κιτρινόμαυρους”.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μιχάι, Λιάβας (46′ Μαρινάκης), Αμαράλ, Τσιγγάρας, Λουσέρο, Ντίας, Μπαΐροβιτς (82′ Μανά), Ντουάρτε, Μάζουρεκ (64′ Γκούγκα).
ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κορχούτ, Ροζ, Βέλεθ, Σόουζα (72′ Τζανακάκης), Ματίγια, Σιώπης, Μαρτίνες (83′ Γιουνές), Γκαρσία (68′ Φετφατζίδης), Λάρσον, Ντιγκινί.