Ο Δήμος Μεσολογγίου στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες 2019

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στους 100 δήμους του κόσμου οι οποίοι θα συμμετέχουν με τις αποστολές τους στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες 2019 (International Children’s Games-ICG), που θα πραγματοποιηθούν στον πόλη Ufa της Ρωσίας.

Η Επιτροπή διοργάνωσης των Διεθνών παιδικών Αγώνων, αποχώρησε χθες από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου όπου παρέμεινε για τέσσερις ημέρες πραγματοποιώντας το ετήσιο Συμβούλιό της. Οι κ.κ. Torsten Rasch (Germany), David Gilbert (USA), και Igor Topole (Slovenia), Richard Smith (USA-Germany), Fen Fen Chang (Taiwan), Τζανάκος Νικόλαος (Εκπρόσωπος των Αγώνων στην Ελλάδα) και Chulwon Shin (Southkorea), έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, όπου στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν με την επιμέλεια του Πνευματικού Κέντρου στα μνημεία και τους ιστορικούς χώρους.

Μετέφεραν δε το θαυμασμό τους για τις Εορτές Εξόδου στις οποίες συμμετείχαν καθ’ όλη την διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, έχοντας την ευκαιρία παράλληλα να συνομιλήσουν σχετικά με τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες με εκπροσώπους άλλων κρατών. Την Κυριακή των Βαΐων, τα μέλη της Επιτροπής συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο κατά το επίσημο γεύμα που παρεχώρησε ο Δήμαρχος Νικόλαος Καραπάνος, επιδίδοντάς του το συλλεκτικό βιβλίο των 50 χρόνων από την έναρξη των αγώνων.