Εντυπωσιακή η εμφάνιση του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών για νέους στη Σύρο

Με τα θερμά χειροκροτήματα, τα συγχαρητήρια και τις φιλοφρονήσεις του κοινού στις αποσκευές της, επέστρεψε από την Ερμούπολη της Σύρου η αποστολή του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.Σκοπός της μετάβασης στην Σύρο το τετραήμερο 2-5 Μαΐου 2019 ήταν η συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών για νέους < συριανοπατω >, που διοργανώθηκε από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Σύρου ‘Η Σοφία της παράδοσης‘.

Οι επίσημες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαΐου στο Θέατρο Απόλλων, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ από όλους τους συμμετέχοντες.Κατά τη διάρκεια της τελετής και σε σύντομο χαιρετισμό του ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ κ. Δημοσθένης Καπώνης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Φεστιβάλ, επισημαίνοντας παράλληλα τους νέους δρόμους συνεργασίας και αλληλεγγύης που ανοίγουν ανάλογες εκδηλώσεις στους νέους, που ασχολούνται με τους χορούς και τις παραδόσεις της πατρίδας μας. Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση όλων των συμμετεχόντων Συλλόγων στον παραλιακό δρόμο της Ερμούπολης, η οποία κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου στη συνέχεια έλαβαν χώρα οι πρώτες χορευτικές εκδηλώσεις.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 4 Μαΐου αργά το απόγευμα στο θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος των χορευτικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, στο όποιο έλαβε μέρος και ο Λαογραφικός Όμιλος της ΓΕΑ.Το παιδικό τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ που συμμετείχε στο φεστιβάλ, αποτελούσαν 22 χορεύτριες και χορευτές, οι όποιοι κατά τη διάρκεια της μουσικοχορευτικής παράστασης, επέδειξαν μια απαράμιλλη χορευτική δεξιοτεχνία, αλλά και ένα ιδιαίτερο ήθος όσο αφορά την εν γένει παρουσία τους.

Ο Έφορος του Λαογραφικού Ομίλου της ΓΕΑ, κ. Δημοσθένης Καπώνης, για τη μεγάλη επιτυχία της αποστολής στη Σύρο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί παράλληλα, όλες τις μικρές χορεύτριες και τους χορευτές του Ομίλου που έλαβαν μέρος, καθώς και τους γονείς τους που είτε τους συνόδευσαν, είτε τους ενθάρρυναν να συμμετέχουν!

Ιδιαίτερα βέβαια, ευχαριστεί τον χοροδιδάσκαλο του Ομίλου κ. Γιώργο Τσελίκα για την καθοριστική του συμβολή τόσο στην προετοιμασία όσο και στην παρουσία του Ομίλου, στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών για νέους της Σύρου, όπως επίσης και τη συνεργάτιδα του κα Ασπασία Κρικώνη.