Ηχηρό μήνυμα από το Αγρίνιο υπέρ του συνδυασμού του Κώστα Σπηλιόπουλου

Ηχηρό μήνυμα νίκης του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Μπροστά» έστειλε απόψε η Αιτωλοακαρνία με την εντυπωσιακή συγκέντρωση της παράταξης στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, όπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Σπηλιόπουλος ανέλυσε το πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Κ. Σπηλιόπουλος από το Αγρίνιο για νίκη της παράταξής του. “Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών, γιατί μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, γιατί είμαστε αυτόνομοι κι ανεξάρτητοι, γιατί όσα λέμε τα εννοούμε μέχρι την τελευταία λέξη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Σπηλιόπουλος. Στην ομιλία του ο Κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε δειξοδικά στο πρόγραμμα της παράταξή του χαρακτηρίζοντάς του ένα πρόγραμμα συνεκτικό, ισορροπημένο, ένα πρόγραμμα που περνάει από τη διαχείριση της μιζέριας στην περιφερειακή διακυβέρνηση.
Ενώ υπογράμμισε πως η παράταξή του ζητά ένα ολόκληρο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Ελλάδα.”Ζητάμε εθνικούς πόρους, ζητάμε κοινοτικούς πόρους, απευθυνόμαστε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προσλεκύουμε ιδιωτικά κεφάλαια. Θα φέρουμε τα πάνω κάτω, γιατί αυτό το 49% του μέσου κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ευρώπης δεν μας ταιριάζει, δεν το αντέχουμε άλλο” είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση σε Κατσιφάρα
“Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται ανυπόφορα καθηλωμένη στην οικονομική υπανάπτυξη” εκτίμησε ο Κ. Σπηλιόπουλος και υπογράμμισε πως “η απερχόμενη περιφερειακή αρχή απέτυχε. Απέτυχε στο μείζον που είναι το κατά κεφαλήν προϊόν, άρα και το εισόδημα, των πολιτών της. Απέτυχε στην αντιμετώπιση της ανεργίας που είναι το ύψιστο κριτήριο”. Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα πως “αυτά και μόνο τα στοιχεία αρκούν για να αιτιολογήσουν πλήρως της δική μας παρουσία απόψε εδώ, τη δική μας προσπάθεια”.

Για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της παράταξης “Δυτική Ελλάδα – Μπροστά” στηλίτευσε τη συνεργασία Κατσιφάρα – ΣΥΡΙΖΑ. “Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή και ο Απόστολος Κατσιφάρας προσωπικά αναζήτησαν σωσίβιο εκλογικής σωτηρίας στη συνεργασία τους με το ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεργασία με βαριά ανταλλάγματα σε βάρος των συμφερόντων της περιφέρειας. Σε μια ολόκληρη σειρά από υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος για την περιφέρεια, είτε συνήργησαν, είτε σιώπησαν” είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου λέογντοας πως ο Περιφερειάρχης “αβαντάριζε τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη”.

Από τα πυρά του Κ. Σπηλιόπουλου όμως δεν γλίτωσε ούτε ο Νεκτάριος Φαρμάκης. “Το μόνο που ξέρουμε γι’ αυτόν είναι ότι φέρει το χρίσμα που έλαβε από τον κ. Μητσοτάκη. Ξέρουμε επίσης ότι υπήρξε επί οκτώμιση χρόνια περιφερειακός σύμβουλος. Σε όλα αυτά τα χρόνια δεν θυμάμαι μια παρέμβασή του που να ταράζει τα νερά, που να ξεκολλάει από το τέλμα, που να ωθεί την περιφέρεια σε μια άλλη πορεία. Διαχειρίστηκε το αξίωμά του με ρυθμούς ρουτίνας, χωρίς πάθος και σχέδιο.Στο βαθμό που του αναλογεί είναι συνυπεύθυνος για την κακή κατάσταση της Περιφέρειας” είπε ο Κ. Σπηλιόπουλος.

“Φαρμάκης και Κατσιφάρας αντιλαμβάνονται το ρόλο τους στην περιφέρεια ως εξυπηρέτηση των κομμάτων που τους στηρίζουν”
“Ο κ. Φαρμάκης όπως και ο κ. Κατσιφάρας έχουν ένα κοινό στοιχείο. Εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στα κόμματα που τους στηρίζουν. Είναι δύο καθαρά κομματικές υποψηφιότητες και αντιλαμβάνονται το ρόλο τους στην περιφέρεια ως εξυπηρέτηση των κομμάτων που τους στηρίζουν” είπε ακόμη ο Κ. Σπηλιόπουλος και κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν σοβαρά πως “την κομματοκρατία στην Περιφέρεια την πληρώσαμε ακριβά”. “Μας οδήγησε στη φτώχεια, στην ανέχεια, στην ανεργία, στην υπανάπτυξη” πρόσθεσε ο Κ. Σπηλιόπουλος και κατέληξε εμφατικά λέγοντας πως “ήλθε πια ο καιρός για κάνουμε τη ρήξη με το σύστημα που θέλει την περιφέρεια υποταγμένη στα κόμματα και στο πελατειακό σύστημα”.

Ηχηρό μήνυμα νίκης του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Μπροστά»