Ζητάμε την ανάκληση της κατάργησης του ΔΠΠΝΤ

Φοιτητής του Τμήματος ΔΠΠΝΤ σχολιάζει στο ΑγρίνιοCulture.gr τη σημερινή επίσκεψη του Κ. Γαβρόγλου στο Αγρίνιο.

Ο κύριος Yπουργός σήμερα τοποθετήθηκε για το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου. Ο Yπουργός μίλησε για το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο.
Καλό είναι το τμήμα σας…. Αλλά επειδή μιλάμε για το πανεπιστήμιο Πατρών το οποίο βρίσκεται στην θέση 3 στα ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει να έχει τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας….
Ο Υπουργός δεν έχει αναφερθεί για το μέλλον των φοιτητών του ΔΠΠΝΤ σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε θέμα μεταφοράς καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν το τμήμα θα είναι στο Αγρίνιο η στην Πάτρα ή σε κάποια άλλη πόλη…. με το νέο έτος.
Ζητάμε την ανάκληση της κατάργησης του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών καθώς θεωρούμε ότι είναι άδικη και δεν τηρεί τα κριτήρια για να καταργηθεί καθώς το τμήμα πήρε πιστοποίηση προγράμματος σπουδών (ΑΔΙΠ). Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τμήματα Πολιτισμικής Διαχείρισης με χρήση Νέων Τεχνολογιών (ψηφιακός πολιτισμός), ενώ να τονίσουμε ότι με το να δημιουργηθούν νεα τμήματα, όπως το Ιστορικό Αρχαιολογικό το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να αυξήσει την ανεργία!!!