Σπήλιος Λιβανός: Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για Αυτοδύναμη Ελλάδα, για Αιτωλοακαρνανία με Δύναμη!

To όραμά του, αλλά και το σχέδιό του για μια Αιτωλοακαρνανία που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας ισχυρής ανάπτυξης παρουσίασε ο Σπήλιος Λιβανός. Σε ομιλία του στην Αθήνα ο Υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε με προσωπικούς τόνους στα βιώματά του από τον νομό, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για την αγάπη που αισθάνεται στην επαφή του με τους πολίτες.

Μιλώντας για την κοινή επιθυμία όλων να δουν την Αιτωλοακαρνανία να αποκτά δύναμη, για να αξιοποιήσει επιτέλους τις τεράστιες δυνατότητές της, ο κ. Λιβανός μίλησε για την απόφασή του να μπει με όλες του τις δυνάμεις στη μάχη δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη με στόχο να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση. 
«Για να ξεκολλήσουμε την Αιτωλοακαρνανία μας από τη στασιμότητα! Για να πάμε όλοι μαζί μπροστά! Γιατί αξίζουμε καλύτερα! Και μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η 7η Ιουλίου δεν αποτελεί την κατάληξη μιας προσπάθειας αλλά το ξεκίνημά της.

Μιλώντας για το δίλημμα των εκλογών ο κ. Λιβανός κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, όπως τόνισε, τσάκισαν την οικονομία και τα όνειρα των πολιτών ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία που με ένα ξεκάθαρο σχέδιο αποτελούν την επιλογή της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον.

«Με ένα ξεκάθαρο σχέδιο μείωσης της φορολογίας. Με την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας. Με την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Με βασικό στόχο, κάτι που αποτελεί προτεραιότητά μου και για τον Νομό μας: τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Αυτή είναι η επιλογή για να ανασάνει ο τόπος μας. Για να μην σκέφτονται πια οι νέοι μας πώς θα φύγουν στο εξωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση ο κ.Λιβανός έθεσε ξεκάθαρα ως στόχους τη στήριξη της μεσαίας τάξης, όλων όσων έχουν ανάγκη και την ανάκαμψη της οικονομίας, προτάσσοντας ως προϋπόθεση τη μείωση της φορολογίας.
«Σε αυτή τη νέα σελίδα, η Αιτωλοακαρνανία μας θα έχει μια νέα ευκαιρία.Αλλά ίσως αυτή η ευκαιρία να είναι η τελευταία για τον τόπο μας. Αυτή θα είναι η ευκαιρία να πατήσουμε κι εμείς γερά στα πόδια μας. Αυτή θα είναι η ευκαιρία να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα μπρος! Έχουμε ιστορικό χρέος να τα καταφέρουμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, που αξίζουν να ζήσουν σε μια πολύ καλύτερη Αιτωλοακαρνανία, σε μια Αιτωλοακαρνανία με δύναμη! Έρχεται η ώρα που θα κληθούμε να βάλουμε το Νομό μας στον δρόμο της ανάπτυξης.Κι αυτή η ώρα πρέπει να μας βρει έτοιμους. Όλους» τόνισε ο Σπ. Λιβανός.

Μιλώντας για το σχέδιό του είπε πως αυτό είναι αποτέλεσμα μιας στενής συνεργασίας με εξειδικευμένους συνεργάτες, εξαιρετικούς επιστήμονες και επιτυχημένους ανθρώπους της αγοράς και έθεσε τος στόχους του για το νομό:«Να μειωθεί δραστικά η ανεργία και να δημιουργηθούν νέες δουλειές.Α υτός είναι ο σημαντικότερος στόχος μας και το πρώτο μέλημά μας: δουλειές, δουλειές, δουλειές. Να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στην κατανομή κονδυλίων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Με ισότιμο καταμερισμό – επιτέλους – σε σχέση με την Αχαΐα.Η μεγάλη νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη και της παράταξής μας στη Δυτική Ελλάδα αλλάζει τα δεδομένα. Τα έχουμε ήδη συζητήσει με τον Πρόεδρο και το Νεκτάριο και θα το υλοποιήσουμε. Να στηρίξουμε τη Λαϊκή Επιχειρηματικότητα, μέσα από τη διασύνδεση ομάδων παραγωγών με επιχειρηματίες με στόχευση «το ράφι και όχι μόνο το χωράφι» Επίσης: Να δημιουργήσουμε σύγχρονες Υποδομές που λείπουν από τον Νομό μας. Μην ξεχνιόμαστε, Κανένα έργο υποδομής δεν ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία. Να αυξήσουμε την ασφάλεια στις γειτονιές και τα χωράφια μας.Με ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων, σε υλικοτεχνική υποδομή και σε ανθρώπινο δυναμικό.Επίσης, σημαντικό, να βελτιώσουμε ουσιαστικά την παρεχόμενη Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο ως την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και τέλος, να αναβαθμίσουμε τις δομές Υγείας και να αυξήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Νομό μας.»

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αγροτική Ανάπτυξη ο κ. Λιβανός εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ελλάδα βασίζεται στον πρωτογενή τομέα. «Πιστεύω πως το κλειδί είναι η μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο σύγχρονης αγροτικής επιχειρηματικότητας. Αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει και στον Νομό μας.Να μετατρέψουμε – σταδιακά – τον Αιτωλοακαρνάνα αγρότη, κτηνοτρόφο, ψαρά σε έναν σύγχρονο, επιτυχημένο επιχειρηματία» είπε χαρακτηριστικά. «Επενδύοντας στην εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ποιότητα.
Υψηλότερη διασφάλιση κοινοτικών επιδοτήσεων από τη νέα ΚΑΠ. Ενίσχυση μέσω γενναίων φορολογικών κινήτρων για τις Ενώσεις και τις ομάδες παραγωγών. Μειώνουμε τη φορολογία από το 29 στο 20%.»