Στις αρχές του 2020 η πρώτη γεώτρηση στον Πατραϊκό

Στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα ξεκινήσει η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στον Πατραϊκό από την κοινοπραξία των ΕΛΠΕ με την ιταλική Edison, καθώς ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο η προετοιμασία της.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γιάννης Γρηγορίου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream, στην εκδήλωση «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο», την οποία διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), έως τον Οκτώβριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η σχετική περιβαλλοντική μελέτη, η ολοκλήρωση της οποίας θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη της φάσης των γεωτρητικών ερευνών.

Στην εκδήλωση ο κ. Γρηγορίου παρουσίασε την πετρελαιοπιθανή γεωλογική δομή που θα «τρυπήσει» η κοινοπραξία, όπως αυτή αποτυπώθηκε με τις σεισμικές και γεωλογικές έρευνες που προηγήθηκαν. Σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις στελεχών των ΕΛΠΕ, αν η δομή «φιλοξενεί» όντως πετρέλαιο, τότε τα απολήψιμα αποθέματα εκτιμώνται σε 120-140 εκατ. βαρέλια. Ωστόσο, τελεσίδικη απάντηση για την ύπαρξη κοιτάσματος θα δώσει η ερευνητική γεώτρηση.