Η περιοδεία της Φώφης στην Αιτωλοακαρνανία και το “ναυάγιο” του ντιμπέιτ

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, καθώς οι εκπρόσωποί τους δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μία κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του.

Τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στην 1η Ιουλίου για την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, ημερομηνία ωστόσο που ανατράπηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30 Ιουνίου για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν την νέα ηγεσία της Ε.Ε. Υπό αυτά τα δεδομένα τα μέλη της διακομματικής προσήλθαν σήμερα με δύο βασικές ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου, στις οποίες φαίνεται να συμφωνούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά να διαφωνούν οι εκπρόσωποι των μικρότερων κομμάτων.

Ενδεικτικά, στις 27 Ιουνίου ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει προγραμματίσει κεντρική ομιλία στην Πάτρα και οι εκπρόσωποι του Περισσού δεν προτίθενται να την ακυρώσουν, καθώς ήδη ακύρωσαν την ομιλία στην Θεσσαλονίκη που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου. Ενώ, την ερχόμενη Παρασκευή 28/6 η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία.