Νίκη Φούντα: Το ΚΙΝΑΛ ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη πολιτική αλλά και την λαϊκιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

“Να δείξω και πάλι, όπως και στην προηγούμενη θητεία, πως ένας βουλευτής μπορεί να είναι μπροστά στα προβλήματα αλλά και δίπλα στον πολίτη”

Στο ΑγρίνιοCulture.gr ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου μίλησε η υποψήφια βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Αλλαγής Νίκη Φούντα. Η Νίκη Φούντα σημειώνει πως το ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί να αποτελέσει “ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη πολιτική αλλά και τη λαϊκιστική δήθεν αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ σχολιάζει το εγχείρημα της “προοδευτικής συμμαχίας” του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας με νόημα πως κ. Τσίπρας δεν θα προσπαθούσε να ξεκινήσει το εγχείρημα μόλις έβλεπε την γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του. Η Νίκη Φούντα, έχοντας διατελέσει βουλευτής την περίοδο 2012-2015 με έντονη δραστηριότητα στα θέματα του νομού, κάνει έναν κάκιστο -όπως τον χαρακτηρίζει- απολογισμό στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης και στα θέματα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία. “Είναι σχεδόν ύβρις να μιλάς με έπαρση για τις υποδομές στην Αιτωλοακαρνανία του 2019” αναφέρει απαντώντας σε τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προβάλλουν στο δικό τους απολογισμό την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Τέλος σε σχέση με την υποψηφιότητά της δηλώνει πως θέλει να υπηρετήσει την Αιτωλοακαρνανία, με πολλή δουλειά, πάθος και σοβαρότητα. και να αφήσει ένα στίγμα μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου;
Γιατί ο μεσαίος χώρος, η κεντροαριστερά και η σοσιαλδημοκρατία είναι υπόθεση όλων μας. Γιατί θέλουμε να αποτελέσουμε και πάλι τον χώρο που δημιούργησε την μεσαία τάξη, που βάζει μπροστά τις κοινωνικές πολιτικές και που θα αποτελέσει ανάχωμα στην νεοφιλελεύθερη πολιτική αλλά και την λαϊκιστική δήθεν αριστερή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον τόπο και τη δημοκρατία, μακριά από πολώσεις, χρειαζόμαστε ένα ΚΙΝΑΛ δυνατό.

Το ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι δέχεται πίεση τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ. Ο μεν πρώτος επιχειρεί με την «προοδευτική συμμαχία» να πείσει πως θα είναι ο ισχυρός κεντροαριστέρος πόλος του αύριο, η δε δεύτερη μιλώντας συνεχώς για αυτοδυναμία και τη πιθανότητα επαναληπτικών εκλογών με την απλή αναλογική, εμμέσως πλην σαφώς λέει ότι η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ είναι «χαμένη» ψήφος. Εσείς πως απαντάτε;
Η πόλωση, που προανέφερα και πριν και που θυμίζει παλιές εποχές -κακού- δικομματισμού, πλέον αποτελεί μια πολιτική κατάσταση που οι μονομάχοι εναλλάσσονται, με τον κόσμο να δίνει αρνητική ψήφο, ψήφο δυσαρέσκειας, εναλλάξ. Η θετική ψήφος λείπει. Η εμπιστοσύνη, από την άλλη μεριά στο ΚΙΝΑΛ επιστρέφει. Καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας να προσπαθεί να πείσει για το πώς θα διαχειριστεί το αύριο του ελληνικού λαού έπειτα από μια τόσο κακή διακυβέρνηση και να αφήσει στο ΚΙΝΑΛ τον χώρο της ανασύνταξης κεντροαριστεράς. Αν ο κ. Τσίπρας ενδιαφερόταν πραγματικα για την κεντροαριστερά δεν θα ήταν εναγκαλισμένος τόσα χρόνια με τον κ. Καμμένο και τις ακροδεξιές πολιτικές του. Ούτε θα προσπαθούσε να ξεκινήσει το εγχείρημα μόλις έβλεπε την γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του. Το ΚΙΝΑΛ μόνο μπορεί να αποτελέσει τον εκφραστή του χώρου. Το μεγάλο στοίχημά μας είναι να εμπνεύσουμε και πάλι τους πολίτες. Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία, η αυτοδυναμία είναι το δικό ης στοίχημα και όχι το δικό μας. Η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί παρά να συνδέεται με το ΚΙΝΑΛ. Τέρμα οι ετεροκαθορισμοί.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία κάνουν ένα θετικό απολογισμό των πεπραγμένων της Κυβέρνησης στα τοπικά θέματα, μιλώντας π.χ. για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού που ήταν «κολλημένη», για την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής, για το ξεμπλοκάρισμα της Μαρίνας Μεσολογγίου κ.α. Εσείς τι απολογισμό κάνετε;
Εγώ κάνω έναν κάκιστο απολογισμό για την χώρα και για την Αιτωλοακαρνανία. Είναι σχεδόν ύβρις να μιλάς με έπαρση για τις υποδομές στην Αιτωλοακαρνανία του 2019. Η Ιόνια Οδός είναι ένας άξονας που απλά ολοκληρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η συγκεκριμένη παράταξη ούτε ασχολήθηκε ποτέ με τις συμβάσεις, ούτε τις βελτίωσε αλλά ούτε και τις ψήφισε. Η Γεωπονική Σχολή για το Μεσολόγγι και η Μαρίνα είναι συνθήκες που θα δώσουν πνοή στην πόλη του Μεσολογγίου αλλά όλοι περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα υλοποιηθούν –και που τις πιστώνονται και κοινωνικές ομάδες, ως κοινωνικές διεκδικήσεις και όχι ως κυβερνητικές κατακτήσεις. Μακάρι να έβλεπα άλλο απολογισμό, όπως και όλοι οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, που γύρισαν την πλάτη τους στον ΣΥΡΙΖ στις Ευρωεκλογές –Ευρωεκλογές που ο κ. Τσίπρας ανήγαγε σε δημοψήφισμα.

Η υποψηφιότητά σας αυτή τη φορά μέσα από τις τάξεις του ΚΙΝΑΛ, ποια φιλοδοξία απέναντι στον τόπο υπηρετεί;
Θέλω να υπηρετήσω την Αιτωλοακαρνανία, με πολλή δουλειά, πάθος και σοβαρότητα. Θέλω να αφιερώσω τις περιβαλλοντικές και λοιπές γνώσεις μου στον τόπο μου. Θέλω να αφήσω ένα στίγμα μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Να δείξω και πάλι, όπως και στην προηγούμενη θητεία, πως ένας βουλευτής μπορεί να είναι μπροστά στα προβλήματα αλλά και δίπλα στον πολίτη. Έχω μάθει αν δουλεύω και να μάχομαι και αυτό θα συνεχίσω να κάνω!