Όταν οι Μεσολογγίτες σταύρωσαν Αγρινιώτες

Εκτός βουλής έμεινε η Μαρία Τριανταφύλλου. Ακόμη μεγαλύτερη όμως έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι κατετάγη πέμπτη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκέντρωσε μόλις τεσσερισήμισι χιλιάδες σταυρούς και στο δήμο Μεσολογγίου, που είναι η “έδρα” της, πήρε μόλις 1.200 σταυρούς. Την ψήφισε δηλαδή ένας στους πέντε περίπου από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η ίδια ως βουλευτής και στην τετραετία που πέρασε αλλά και στην προηγούμενη θητεία της υπήρξε δραστήρια ως βουλευτής, ιδίως για τα θέματα του Μεσολογγίου.

Κι όμως στο Μεσολόγγι πρώτευσε σε σταυρούς, αγγίζοντας τους 2.000, ένας Αγρινιώτης, ο Θάνος Μωραΐτης… Πολλοί θεωρούν ότι σημαίνοντα πρόσωπα στις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή τράβηξαν το… χαλί από τα πόδια της Μαρίας Τριανταφύλλου και πριμοδότησαν το Θάνο Μωραΐτη. Κάποιοι μάλιστα λένε πως πρόκειται για τους ίδιους κύκλους που προωθούσαν την υποψηφιότητα του Παυσανία Παπαγεωργίου για τη δημαρχία στο Μεσολόγγι, μια υποψηφιότητα που εξελίχθηκε σε φιάσκο…