Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στη Ναυπακτία

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου την επομένη της έντονης βροχόπτωσης που έπεσε τα ξημερώματα και έπληξε τα νότια παράλια του Νομού Αιτωλοκαρνανίας. Μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στη Ναύπακτο, στο Αντίρριο και στη Μακύνεια. Στη Ναύπακτο, η μεγάλη ζημιά προκλήθηκε από την υπερχείλιση του ποταμού Πλατανιά, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν είχαν καθαριστεί τα φρεάτια, με αποτέλεσμα τα νερά να πλημμυρίσουν την περιοχή πάνω από την Εθνική οδό Αντιρρίου – Ναυπάκτου, να περάσουν πάνω από το οδόστρωμα και να διακοπεί η κυκλοφορία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με τον ταξίαρχο Γεωργακόπουλο 185 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τα λασπόνερα, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν μέχρι και τους πρώτους ορόφους, ενώ ηλικιωμένοι κινδύνευσαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

Παράλληλα, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία διακόπηκε η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα. Η αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, κοντά στο Ρίο. Τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία, που προκλήθηκαν εξ αιτίας της μεγάλης βροχόπτωσης αποκαθίστανται σταδιακά.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην «Ιονία» οδό στο ρεύμα προς Αντίρριο, στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, όπου νωρίτερα είχαν προκληθεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Όμως, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή η «Ιονία» οδός στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ιωάννινα μέχρι το ύψος της Γαβρολίμνης Αιτωλοακαρνανίας λόγω συσσώρευσης υδάτων. Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην «Ιονία» οδό, και συγκεκριμένα στο τούνελ της Κλόκοβας, είχαν εγκλωβιστεί περίπου οκτώ αυτοκίνητα, αλλά υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους.