Εκτός λειτουργίας οι μπάρες στο κέντρο του Μεσολογγίου

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί το τελευταίο διάστημα οι μπάρες που “προστατεύουν” το κέντρο του Μεσολογγίου, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής ο δήμος Μεσολογγίου έχει αδιαφορήσει για το θέμα, με αποτέλεσμα οι μόνιμοι κάτοικοι στο κέντρο του Μεσολογγίου να ταλαιπωρούνται.

Ενδεικτική είναι η καταγγελία που κάνει ο Καθηγητής Χρήστος Σιάσος:
Στο έλεος της αδιαφορίας το κέντρο του Μεσολογγίου !!!
Πριν από μερικά χρόνια ο Δήμος Μεσολογγίου σκέφθηκε να «προστατεύσει» το κέντρο της πόλης και ανάθεσε σε γνωστό εργολάβο να τοποθετήσει συστοιχία σε κάποια στενά της πόλης από μπάρες μόνιμες και από μπάρες να ανεβοκατεβαίνουν με τηλεχειριστήριο το οποίο προμηθεύτηκαν με πληρωμή!!! και μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου.
Το όλο σύστημα αρχικά παρακολουθούταν από τη Δημοτική Αστυνομία. Τα τελευταία χρόνια, κατά καιρούς, οι μπάρες σταματούσαν να λειτουργούν με αποτέλεσμα όλοι εμείς που έχουμε τα αυτοκίνητα μας σε γκαράζ να «εγκλωβιζόμαστε» στο χώρο του κέντρου φοβούμενοι πάντα το όποιο «ατύχημα» στην περιοχή, όπου, τα βράδια συμπολίτες μας διασκεδάζουν στις καφετέριες.
Πρόσφατα ο Δήμος άλλαξε τον κωδικό από τα τηλεκοντρόλ χωρίς να ενημέρωση τους κατοίκους και αρκετοί από εμάς «ψαχνόμασταν» το τι θα κάνουμε!!! Μετά από πολλές παρακλήσεις αποκτήσαμε το νέο «μαγικό» τηλεχειριστήριο. Όμως, τον τελευταίο καιρό η αδιαφορία του Δήμου κορυφώθηκε, σε δύο καίρια σημαία, όπως οι φωτογραφίες δείχνουν, οι μπάρες έχουν βγει εκτός λειτουργίας!!! Ουδείς υπεύθυνος δεν ενδιαφέρεται πια και αν κάποιος ασυνείδητος οδηγός παρκάρει μπροστά στις χαλασμένες μπάρες… τότε περιμένουμε με αγωνία να μην συμβεί κάτι!!! φυσικά χωρίς να μπορούμε να φύγουμε…
Αλήθεια, γιατί τόση «τιμωρία» σ’ αυτούς τους συμπολίτες μας από το Δήμο; Γιατί ο Δήμος αδιαφορεί να προσφέρει τα αυτονόητα στους Δημότες του; Η «τιμωρία» όμως δεν σταματά εδώ προχωρά αρκετά πιο πέρα… Πέρσι όλοι απολαύσαμε την Έκθεση στο λιμάνι της πόλης ενταγμένη στις άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, φέτος, όταν οι άλλοι Δήμοι διασκεδάζουν τους Δημότες των εμείς εδώ ούτε έκθεση βλέπουμε ούτε μια παράσταση καραγκιόζη στην πλατεία της πόλης δεν θα δούμε γιατί!!!