Εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιο του Ακτίου – «Πόλεμος» ταξιτζήδων στην… πιάτσα

«Πόλεμος» μεταξύ επαγγελματιών ταξί μέσα στο αεροδρόμιο – Σκηνές απείρου κάλους και πρακτικές αμφιβόλου νομιμότητας καταγράφονται καθημερινά στο αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς μια μικρή ομάδα οδηγών ταξί, με έδρα τη Βόνιτσα, λυμαίνονται με το «έτσι θέλω» σε ημερήσια βάση την πελατεία -χωρίς να είναι ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες – με τις ευλογίες της Περιφέρειας, αποκλείοντας «εντέχνως» την μίσθωση από άλλα ταξί του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι τουρίστες και οι παραθεριστές

Οι αρμόδιοι φορείς της επίσημης ελληνικής πολιτείας φέρονται να έχουν μαύρα μεσάνυχτα για την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και ερήμην τους δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα καθώς δίνεται η εντύπωση στους τουρίστες ότι δεν υπάρχει οργάνωση καμία και κυρίως ότι επικρατεί μια γενικευμένη ανομία.

Και ακόμη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, ο αριθμός των τουριστών που καταφθάνει εκεί σε ημερήσια βάση, είναι πολύ μεγάλος και η … «πίτα» για τα ταξί ακόμη μεγαλύτερη, φτάνει και περισσεύει να δουλέψουν όλοι και με το παραπάνω, τα έσοδα είναι καλά και αυτό θα κινήσει την τοπική οικονομία και κατ επέκταση την συνολική.

Όταν όμως οι τουρίστες περνούν των… παθών τους τον τάραχο, από στόμα σε στόμα, μαθαίνεται και δυσφημείται το συγκεκριμένο αεροδρόμιο και επιλέγουν άλλους τρόπους μεταφοράς.Είναι ουσιαστικά πλήγμα για τον τουρισμό το βασικότερο προϊόν μας. Όπως αναφέρουν αρκετοί επαγγελματίες αυτοκινητιστές, είναι απορίας άξιον γιατί η Περιφέρεια με απόφασή της, κόντρα σε σχετική απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, προχώρησε σε αποκλεισμό των ταξί εκτός έδρας.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών από την περασμένο Φεβρουάριο και αφού ελήφθησαν υπόψη οι αυξημένες ανάγκες του συγκεκριμένου αεροδρομίου, δόθηκε άδεια εκτός από τα ΕΔΧ ΤΑΞΙ με έδρα το Δ.Δ.Βόνιτσας και από ΕΔΧ Ταξί με έδρα το Δήμο Ακτίου –Βόνιτσας.Και φυσικά να ισχύει ότι ισχύει στα αεροδρόμια όλης της χώρας, κάθε ταξί που φτάνει εκεί (ανεξαρτήτου έδρας) μπαίνει στη σειρά, φορτώνει και φεύγει.

Τι έκανε λοιπόν η Περιφέρεια με απόφασή της;
Παρακάμπτοντας το Υπουργείο και φυσικά αδιαφορώντας για τη ζημία που προκαλεί στην εικόνα της περιφέρειας και του αεροδρομίου, έλαβε απόφαση με την οποία ορίζει ότι τα ταξί με έδρα το Δ.Δ. Βόνιτσας θα έχουν, ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ, προτεραιότητα έναντι όλων των υπολοίπων, στη σειρά αναμονής κατά την άφιξη των αεροπλάνων!!!
Ουσιαστικά δηλαδή εμμέσως τους πετάει απέξω …!!! Ο λόγος; Άγνωστος προς το παρόν…

Δείτε την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το σύνολο των ταξί του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που χαρακτηρίζει το αεροδρόμιο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ως σταθμό κοινής λειτουργίας όλων των ταξί του Δήμου, αλλά παράλληλα σε τελευταία παράγραφο το αναιρεί αντισυνταγματικα παραχωρώντας την πλήρη προτεραιότητα τις αναμονής αλλά και τις επιβίβασης κατά την διάρκεια των αφίξεων των αεροπλάνων μόνο στα ταξί τις Βόνιτσας.

πηγή : newsbomb.gr