Με κάθε λαμπρότητα τα Καραισκάκεια 2019 στο Πετροχώρι Θέρμου

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκαν τα Καραισκάκεια 2019 στο χωριό Πετροχώρι Θέρμου, χτες Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 προς τιμήν και μνήμην του θρυλικού Στρατάρχη της Ρούμελης Στρατηγού Γεωργίου Καραΐσκάκη και απελευθερωτή της μάχης του Απόκουρου.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμά όπου στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Αποστολική Περικοπή και έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο που κάθε ευσυνείδητος χριστιανός καλείτε να μετέχει των αγιαστικών μέσων της Εκκλησίας, προκειμένου να επιτύχει τον προσωπικό του αγιασμό και σωτηρία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε Οικονόμο, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πετροχωρίου, αιδεσιμότατο π. Κωνσταντίνο Γιολδάση.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του πολιτιστικού συλλόγου λιτανεία από το κοιμητήριο του χωριού μέχρι τον κεντρικό Ναό και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων ενώ εν συνεχεία στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση προς τιμή και μνήμη του Γεωργίου Καραΐσκάκη με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ Γρηγόριο Κωσταρά. Ο Καθηγητής στην άκρως εμπεριστατωμένη και ακαδημαϊκή του ομιλία που καθήλωσε τους πάντες, προσέγγισε με σεβασμό και δέος τη σημαντική μορφή και το έργο του στρατάρχη της Ρούμελης, του Στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη, αλλά και γενικότερα των αγωνιστών εκείνων οι οποίοι θυσίασαν εαυτόν υπέρ του γένους και της πατρίδος, για την απελευθέρωση του Πετροχωρίου που έλαβε χώρα τη 8η Αυγούστου 1825, «γιά του Χριστού τήν πίστη τήν αγία καί τής πατρίδος τήν ελευθερία»
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας και Εφημέριος του Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς αιδεσιμολογιώτατος π. Σπυρίδωνας Ιωάννου και παρόντες στην εκδήλωση ήταν Ιερείς της ευρύτερης περιοχής, ο Δήμαρχος Θέρμου κ Σπυρίδωνας Κωνσταντάρας και πλήθος κόσμου ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.