Η “είδηση” στο τρίτο ημίχρονο της συνάντησης των επικεφαλής για το Πανεπιστήμιο

Χωρίς “είδησεις” κατέληξε η συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μετά από πρόσκληση του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε απλώς μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος, πριν αυτό συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Απώτερος σκοπός φαίνεται πως είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση απόψεων, ώστε το δημοτικό συμβούλιο στις μελλοντικές του αποφάσεις για το θέμα να πάει ένα βήμα παραπέρα από την έκδοση ψηφισμάτων. Αποφάσεις δεν ελήφθησαν και έτσι είναι λογικό να μην υπάρξει κάποιου είδους επίσημη ανακοίνωση για το θέμα από την πλευρά του δήμου. Μάλιστα, όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr, αυτό επισημάνθηκε από επικεφαλής εκ των μικρότερων παράταξεων της αντιπολίτευσης προς το δήμαρχο, ο οποίος και συμφώνησε. Έτσι προκύπτει ότι δεν επιβλήθηκε από κανέναν “ομερτά” στους υπόλοιπους συνομιλητές, για να μην διαρρεύσει ούτε ανεπισήμως το περιεχόμενο της συζήτησης. Εξάλλου πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, όταν το αντικείμενο της συγκεκριμένης συζήτησης δεν ήταν δα κάτι απόρρητο, τα… αμυντικά σχέδια της χώρας, λόγου χάρη… Επιπλέον η συζήτηση που έγινε αναμένεται να επαναληφθεί σε γενικές γραμμές, όταν το θέμα απασχολήσει το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Προέκυψαν λοιπόν στη συνέχεια διάφορα σχόλια και αναλύσεις επί του θέματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, που λόγω απλής αναλογικής μάλλον έχει “θέματα”… Και αυτό γιατί φαίνεται πως πρόθεση του Γ. Παπαναστασίου είναι σε θέματα που θεωρούνται από τα κορυφαία για το δήμο να ακολουθήσει την τακτική των συσκέψεων με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Εξάλλου αυτό είχε κάνει και στην προηγούμενη περίοδο με το θέμα της επέκτασης ή κατάργησης της ΔΕΥΑ. Όμως φαίνεται ότι η συζήτηση και η όποια προσπάθεια για σύγκλιση απόψεων δεν αρέσει σε όλους… Και αυτό μάλλον είναι “είδηση”… που επιβεβαιώνεται από την πρεμούρα ορισμένων να επικεντρωθούν στο θέμα της (μη) ανακοίνωσης, λες και μια τέτοια σύσκεψη αρκούσε για να λύσει ένα θέμα, που στο κάτω – κάτω της γραφής εμπίπτει στην αρμοδιότητα άλλων.

Όπως και να έχει σύντομα το θέμα θα απασχολήσει το νέο δημοτικό συμβούλιο και εκεί όλοι θα μπορέσουν και τις απόψεις τους να εκθέσουν και να κρίνουν την κυβέρνηση, το δήμαρχο, τον περιφερειάρχη, την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου ή όποιον άλλον εμπλεκόμενο.