Καθυστερεί η δημοπράτηση του τρίτου έργου της ΒΑΑ

Στα τέλη του 2018 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, στο σκέλος του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, το έργο προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ του δήμου Αγρινίου που αφορά τη “Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων σχεδίου πόλης” κι όμως μέχρι σήμερα δεν έχει συμβασιοποιηθεί… Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά που έργο που ενέταξε ο δήμος Αγρινίου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο λόγος που απ΄ότι φαίνεται θα χρειαστεί σχεδόν ένας χρόνος για τη συμβασιοποίηση του έργου είναι η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη δημοπράτηση του έργου από μια παράλειψη (!) στη συγκρότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου… Τον περασμένο Μάρτιο με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγρινίου συγκροτήθηκε η Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου με 6 μέλη και όχι με 7 όπως ορίζει το άρθρο 221 παρ. 8 του Ν.4412/16. H Eπιτροπή απαρτίστηκε, όπως προβλέπει ο νόμος, από τέσσερις τεχνικούς υπαλλήλους, έναν εκπρόσωπο από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, έναν εκπρόσωπο του TEE, όχι όμως και από έναν εκπρόσωπο των εργοληπτικών οργανώσεων, που ρητά προβλέπτεται στο νόμο. Έτσι τον Ιούνιο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αγρινίου, διαπιστώνοντας το μάλλον παιδαριώδες λάθος της αποφάσισε (δείτε την απόφαση στη συνέχεια) την επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο “Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων σχεδίου πόλης”. Και αυτό γιατί κατά τη νομολογία απόφαση συλλογικού οργάνου, η οποία εξεδόθη υπό μη νόμιμη σύνθεση, καθιστά νομικώς πλημμελή την εξέλιξη του διαγωνισμού.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις κυρίως σε περιοχές, οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες ως Κοινόχρηστοι Χώροι Σχεδίου Πόλης και είναι αδιαμόρφωτες. Αναλυτικότερα θα διαμορφωθούν:
Η περιοχή των εργατικών κατοικιών της οδού Εργάνης
Η Νότια είσοδος του Αγρινίου, στην περιοχή του νέου Υπεραστικού Σταθμού των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.
Η Ανατολική είσοδος της πόλης, στην περιοχή Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας.
Η Βόρεια είσοδος της πόλης, στην περιοχή του κόμβου σταδίου στον Άγιο Κωνσταντίνο, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εθνικής Αντιστάσεως