Nέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ο Γιάννης Φαρμάκης

O Γιάννης Φαρμάκης από την παράταξη Παπαναστασίου, ο Νίκος Θεοδωρόπουλος από την παράταξη Σταρακά και ο Δημήτρης Κουρουμπλής από την παράταξη Καμμένου αποτελούν το προεδρείο του νέου δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου. Στις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Αγρίνιο δεν υπήρξαν αντιπροτάσεις στα πρόσωπα που πρότειναν οι τρεις μεγαλύτερες σε δύναμη παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και έτσι εξελέγησαν αντίστοιχα ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου.

Η διαδικασία αξίζει να σημειωθεί ότι σημαδεύτηκε από τις αντιδράσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, του Ανυπότακτου Αγρινίου και της “Συμμαχίας Πολιτών” που ουσιαστικά επέκριναν τις τροποποίησεις στο “Κλεισθένη”, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκπροσωπούνται στις επιτροπές του δήμου. Ο Τίμος Παπανικολάου ανακοίνωσε την αποχώρηση της παράταξής του από τη διαδικασία, ενώ ο Στ. Μερμίγκης από το Ανυπότακτο Αγρίνιο δεν συμμετείχε στη διαδικασία που ακολούθησε. Οι τοποθετήσεις αυτές πάντως αν και αφορούσαν το θέμα της συνεδρίασης, έγιναν πέραν της προβλεπόμενης διαδικασίας της ειδικής συνεδρίασης των δημαιρεσιών. Αποτέλεσμα ήταν η Χριστίνα Σταρακά να ζητήσει να κυλήσει η διαδικασία βάσει του κανονισμού, ενώ ο Σταύρος Καμμένος οι αντιρρήσεις μπορούν να εκφραστούν διαφορετικά και η διαδικασία να προχωρήσει βάσει κανονισμού.

Για την εκλογή προεδρείου ψήφισαν 42 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 45. Ο Γ. Φαρμάκης εξελέγη πρόεδρος, ο Ν. Θεοδωρόπουλος αντιπρόεδρος και ο Δ.Κουρουμπλής γραμματέας του Σώματος. Όλοι έλαβαν 36 ψήφους, ενώ έξι ήταν τα λευκά.

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι: Ν. Γκρίζης, Κ. Καλαντζής, Σ. Κολοβός, Π. Καψάλης, Χρ. Κορδολαίμης, Π.Ζέρης.
Αναπληρωματικά μέλη: Μ.Παπαγεωργίου, Ευθ.Γρίβας, Κ.Τσιαμάκης, Ελ. Αραχωβίτης, Ηλ. Παπαχρήστος, Αθ. Κοντονάσιος.
Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι: Β.Φωτάκης, Χρ. Ζαρκαβέλης, Γ.Μελιάδης, Ε. Κραβαρίτη, Γ. Μπελεβώνη, Σπ. Μολώνης.
Αναπληρωματικά μέλη: Κ. Κιτσοπάνος, Κ. Καλαντζής, Σπ.Φλώρος, Αμ. Γιαννακά, Β.Καραγκούνη, Δ.Κουρουμπλής.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αμέσως μετά την διαδικασία δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω το απερχόμενο προεδρείο του Δ.Σ για τη συνεργασία και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο Προεδρείο και τα μέλη των Επιτροπών.
Εύχομαι στους νέους και παλαιότερους συναδέλφους καλή δύναμη. Πιστεύω στην ουσιαστική συμβολή σας και στηρίζομαι στην πολύτιμη εμπειρία σας.Μια νέα θητεία ξεκινά, στην οποία καλούμαστε ν’ ανταποκριθούμε στο ρόλο που μας ανέθεσαν οι συμπολίτες μας. Με αυξημένες ευθύνες, σε νέο θεσμικό πλαίσιο. Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες απαιτήσεις του δήμου μας και οφείλουμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και χρηστά.
Σας ζητώ λοιπόν να ξεπεράσουμε τις πολιτικές αντιθέσεις, να συμπλεύσουμε και να γίνουμε ένα στιβαρό δημοτικό συμβούλιο για το συμφέρον πόλης. Με πνεύμα καλής θέλησης και συναίνεσης, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε στα αυτονόητα και να ανταποκρινόμαστε στον κομβικό μας ρόλο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να σκύψει στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να στηρίξει την απελευθέρωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των τοπικών κοινωνιών.Καλή επιτυχία στα καθήκοντα σας».

Δημαιρεσίες