Τρίτωσε το κακό στην Κρήτη ο Παναιτωλικός

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 3-1
Tην τρίτη του ήττα σε ισάριθμα ματς γνώρισε ο Παναιτωλικός στην Κρήτη από τον ΟΦΗ. Ο Παναιτωλικός για άλλη μια φορά προβλημάτισε με την απόδοσή του κάνοντας το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν, αφού μετά από τρεις αγωνιστικές παραμένει στους μηδέν βαθμούς.

Το ματς ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να πατά καλύτερα και κυρίως από τα αριστερά με τον Σεμέδο, δημιουργούσε ρήγματα. Ο 23χρονος ακραίος έπαιζε πολύ το 1vs1, ο Κοροβέσης επίσης έδειχνε ορεξάτος και η συγκεκριμένη πλευρά δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ. Οπως συνέβη στο 9′ με την κεφαλιά του Μάνου. Λίγο αργότερα (10′) ο Ντουάρτε δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή σε παράλληλη του Μπαϊροβιτς και με την πάροδο του χρόνου οι «κυανοκίτρινοι» ισορρόπησαν, καθώς ο Λουσέρο ο οπισθοχώρησε ένα κλικ και οι γραμμές τους απέκτησαν «επικοινωνία». Μάλιστα «άγγιξαν» το γκολ όταν σε εξέλιξη δικής τους στατικής φάσης, ο Κοροβέσης δεν έδιωξε όπως ήθελε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σωτηρίου.

Στο 29′ όμως διαμορφώθηκαν νέα δεδομένα, καθώς αποβλήθηκε ο Μιμίτο με απευθείας κόκκινη, για σκληρό μαρκάρισμα επί του Νέιρα. Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά και «έχασαν» τον Κοροβέση με μυικό πρόβλημα (σ.σ. μάλλον θλάση). Αυτόματα με την είσοδο του Μπράουν υπήρξε ντόμινο εσωτερικών αλλαγών (π.χ. Μαρινάκης στόπερ), ενώ οι φιλοξενούμενοι «γύρισαν» το σύστημα σε 4-4-1 και έκλεισαν διαδρόμους. Ετσι στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου «περίμεναν» και δεν απειλήθηκαν, πλην της «μικροευκαιρίας» του Μάνου στο 45′.

Ξάφνιασε η απόφαση του τεχνικού του Παναιτωλικού να αντικαταστήσει τον Μπαϊρόβιτς με τον Αριγίμπι με την έναρξη του β΄ημιχρόνου και να μείνει η ομάδα του Αγρινίου χωρίς κλασικό φορ μέσα στο γήπεδο, με τους Ντάλσιο και Ντουάρτε να παίζουν πιο μπροστά από την τριάδα της μεσαίας γραμμής. Το παιχνίδι κρίθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο επτάλεπτο (54΄- 61΄). Χρονικό διάστημα στο οποίο ο ΟΦΗ βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα με σκόρερ τους Τσιλιανίδη (54΄) και Μάνο (61΄) και έχοντας πλέον (και) την αριθμητική υπεροχή παικτών έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Ο Παναιτωλικός έχασε καλή ευκαιρία επιστρέψει στο παιχνίδι στο 58΄ωστόσο ο Νάστος πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα του Αριγίμπι και κράτησε το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και επέστρεψαν στο ματς στο 69΄με γκολ του Μοράρ. Στα εναπομείναντα λεπτά τα έπαιξαν όλα για όλα χωρίς όμως να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ που θα τους επέτρεψε να φύγουν με ψηλά το κεφάλι από το «Γεντί Κουλέ». Το γκολ του Τσιλιανίδη στο 85΄έδωσε την χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους και «κλείδωσε» τη νίκη του ΟΦΗ.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (34′ Μπράουν), Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Ναμπί (81′ Σακόρ), Σεμέδο, Μάνος (88′ Φιγκερέιδο).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (79′ Γιαννακόπουλος), Σανιά, Μαλή, Γιοβάνοβιτς, Λουτσιάνο, Ντάλσιο, Λουσέρο, Ντίαζ, Μιμίτο, Ντουάρτε (60′ Μοράρ), Μπαϊροβιτς (46′ Αριγίμπι).