Οδικό δίκτυο η προτεραιότητα της Περιφέρειας στην Αιτωλοακαρνανία

Αυτοψίες του αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαυρομάτη
Έντονο ενδιαφέρον και κινητικότητα παρατηρείται από την Περιφερειακή Αρχή του Νεκτ. Φαρμάκη αναφορικά με την κατάσταση και τη συντήρηση του οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr ο Νεκτ. Φαρμάκης έχει δώσει εντολή να καταγραφούν αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο του νομού, ιδιαιτέρως σε κομβικά σημεία, όπως η γέφυρα του Αχελώου, ο οδικός άξονας που συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο, οι είσοδοι της πόλης του Αγρινίου, η γέφυρα της Αβόρανης κ.α. Μετά τις επισκέψεις και τις αυτοψίες που πραγματοποίησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Δ.Ε με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη στην περιοχή της Βόνιτσας στο δρόμο Ακτίου-Αγίου Νικολάου, όπου γίνονται έργα ασφαλτόστρωσης και την παλαιά Εθνική οδό στην περιοχής της Αγριλιάς Μεσολογγίου, σειρά είχε η γέφυρα του Αχελώου, ο δρόμος Αγρινίου – Θέρμου και οι είσοδοι της πόλης του Αγρινίου. Ο αντιπεριφερειάρχης Αιτωλακαρνανίας επισκέφθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Αγρινίου Δημήτρη Τζιώλη, τις δυο εισόδους της πόλης στην περιοχή του νοσοκομείου και ανατολικά, όπου μετά την αυτοψία που διενέργησαν, η Περιφέρεια θα προχωρήσει στον καθαρισμό των πρανών εκατέρωθεν των δρόμων. Παράλληλα επισκέφθηκαν και την γέφυρα του Αχελώου, όπου προχώρησαν σε αυτοψία και έλεγχο στα κρίσιμα σημεία, στα οποία τους χειμερινούς μήνες λιμνάζουν τα νερά της βροχής και η διέλευση των οχημάτων καθίσταται επικίνδυνη. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να
ξεκινήσει εργολαβία για την αποκατάσταση αυτών των επικίνδυνων σημείων, ενώ θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση της γέφυρας του Αχελώου, όπου καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες οχήματα, αφού η γέφυρα ενώνει την περιοχή του Αγρινίου με την περιοχή της Στράτου.

Ακολούθως ο κ. Μαυρομάτης συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, με τον οποίο προχώρησαν σε αυτοψία σε σημεία του οδικού δικτύου Αγρινίου – Θέρμου. Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει και μάλιστα από το Θέρμο η εργολαβία της ασφαλτόστρωσης και ο καθαρισμός των πρανών, ώστε οι οδηγοί να μειώσουν τον χρόνο μετάβασης από το Θέρμο στο Αγρίνιο και πάνω από όλα με ασφάλεια.