Τώρα εκτός στόχευση χρειάζεται και αποτίμηση των δράσεων

To πρώτο άτυπο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού συνεδρίασε αυτήν την εβδομάδα στην Πάτρα. Η συγκρότηση τέτοιων συμβουλίων είναι στην πρόθεση του Υπουργείου Τουρισμού και με αφορμή επίσκεψη του Χ. Θεοχάρη στην Πάτρα στη σύσκεψη που ακολούθησε με τους φορείς του κλάδου πήραμε μία πρώτη γεύση από ένα άτυπο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού.

Εξάλλου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρώτη που δημιούργησε Αντιπεριφέρεια Τουρισμού με απόφαση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, γεγονός που δείχνει πόσο μεγάλη έμφαση δίνει η νέα περιφερειακή Αρχή στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ο στόχος λοιπόν υπάρχει και είναι συγκεκριμένος: η Δυτική Ελλάδα να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στη βαριά βιομηχανία της χώρας. Και τώρα είναι η ώρα για συγκεκριμένα και μελετημένα πράγματα από την πλευρά της Περιφέρειας. Ο Νεκτ. Φαρμάκης έλεγε προεκλογικά ότι πρέπει να υπάρχει ένα feedback από τις δράσεις της Περιφέρειας, ώστε να γνωρίζουμε τι αποτέλεσμα έχουν. Δράσεις για την τουριστική προβολή της περιοχής δεν έλειψαν το προηγούμενο διάστημα. Αυτό που έλειψε ήταν η στόχευση και η αποτίμηση, να ξέρουμε δηλαδή τι κερδίσαμε από κάθε δράση. Αυτό πρέπει να κάνει τώρα η νέα Περιφερειακή Αρχή.