Σε ομάδα εργασίας του Υπ. Υποδομών το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Για τα έργα υποδομών που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Στυλιανός Μπλέτσας συμμετείχε, κατόπιν πρόσκλησης του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιου Λιβανού, στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή μαζί με τον μελετητή κ. Χρήστο Ράδο, δωρητή της προμελέτης του έργου σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με το Αγρίνιο.

Στην εν λόγω συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα δεδομένα, που αφορούν στα απαραίτητα έργα υποδομής για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο την επίσπευσή τους και την άμεση υλοποίησή τους. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα τεχνικής και οικονομικής φύσεως, σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα πέριξ της Ιόνιας Οδού, τη στατική θωράκιση των γεφυρών στον δρόμο Μεσολόγγι-Τουρλίδα, τη δημιουργία εξόδου από την Ιόνια Οδό προς την πόλη και το λιμάνι του Μεσολογγίου στη θέση Χαλαζιά, το ζήτημα της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τη ΝΑΒΙΠΕ Πλατυγιαλίου και τον Αστακό, την Αμβρακία Οδό,το ορεινό οδικό δίκτυο του Νομού, και κυρίως τους οδικούς άξονες Αγρίνιο-Άγιος Βλάσης-Καρπενήσι, Αγρίνιο-Ναύπακτος, Αγρίνιο-Θέρμο και Καστράκι-Εμπεσσός, τη δημιουργία του Δυτικού Σιδηροδρομικού Άξονα, καθώς και τη διασύνδεση του λιμένα του Πλατυγυαλίου με το Θριάσιο Πεδίο.

O κ. Μπλέτσας υπογράμμισε την αναγκαιότητα τάχιστης εκτέλεσης όλων των προαναφερθέντων έργων, επισημαίνοντας, ότι αποτελούν ικανή συνθήκη για την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και την είσοδο του Ν.Αιτωλοακαρνανίας σε αναπτυξιακή τροχιά μετά από χρόνια υφεσιακής εσωστρέφειας, λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών. Παράλληλα εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την καθολική αποδοχή από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών όλων των θέσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, όπως για παράδειγμα την πάγια και επίμονη στάση του ΤΕΕ για το θέμα της κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, για την οποία μάλιστα, κατόπιν των καίριων παρατηρήσεων και προτάσεων του κ. Ράδου για την ταχύτερη χρηματοδότησή της, προέκυψε η εκτίμηση του Υπουργού, ότι θα υλοποιηθεί εντός της τρέχουσας κυβερνητικής τετραετίας. Πρόκειται συνεπώς, για πανηγυρική δικαίωση όσων διαχρονικά έχει υποστηρίξει το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Μπλέτσας δεσμεύτηκε, ότι θα τροφοδοτήσει το Υπουργείο και τους υπηρεσιακούς παράγοντές του με τεχνικές πληροφορίες και σχετικές εκθέσεις, καθώς για πολλά από τα έργα που συζητήθηκαν, το ΤΕΕ είχε συστήσει ομάδες εργασίας κατά το παρελθόν, όπως π.χ. για τον Κόμβο Χαλαζιά και το Αγρίνιο – Καρπενήσι, ενώ στην ημερίδα που είχε διοργανώσει προ διετίας με την Ελληνική Εταιρείας Logistics είχαν κατατεθεί αξιοσημείωτες προτάσεις για το λιμάνι του Πλατυγιαλίου.

Ταυτόχρονα αποδέχτηκε την ουσιαστική, αλλά και εξόχως τιμητική πρόταση του Υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Μεταφορών για τη συμμετοχή του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας σε ομάδα εργασίας του Υπουργείου, που θα συσταθεί για την παρακολούθηση της προόδου όλων των προαναφερθέντων έργων υποδομής, καθώς με αυτό τον τρόπο δίδεται η ευκαιρία στο ΤΕΕ να αρθρώνει αδιάλειπτα τον επιστημονικό του λόγο στην πηγή της λήψης αποφάσεων, ενισχύοντας έτι περαιτέρω τις αναπτυξιακές προοπτικές του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.