Ενδιαφέρουσα η εκδήλωση στο Θέρμο για τις αναπτυξιακές διαταραχές των παιδιών

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκε στο εντυπωσιακό κτήριο του Δήμου Θέρμου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις Αναπτυξιακές Διαταραχές στην Παιδική ηλικία. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θέρμου, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου Αιτωλοακαρνανίας-ΕΨΥΠΕΑ.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Θέρμου κος Σπ. Κωνσταντάρας και στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις από τους ομιλητές. Ο Δρ. Σωτήρης Ι. Κωτσόπουλος-Παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΨΥΠΕΑ αναφέρθηκε στις Διαταραχές Συμπεριφοράς του παιδιού. Η Δρ. Αγγελική Κωτσοπούλου-Λογοπαθολόγος εστίασε την ομιλία της στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος στην προσχολική ηλικία, η Δρ. Κατερίνα Καραϊβάζογλου-Παιδοψυχίατρος, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ ανέπτυξε το θέμα των επιπτώσεων της Διάσπασης, Υπερκινητικότητας και Παρορμητικότητας στην παιδική ηλικία και ο κος Γεράσιμος Τουλιάτος-Διοικητικός Υπεύθυνος της ΕΨΥΠΕΑ παρουσίασε τις δραστηριότητες του Κέντρου Ημέρας για Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές της ΕΨΥΠΕΑ στα 15 χρόνια λειτουργίας του. Συντονιστής εκ μέρους του Λαογραφικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της εκδήλωσης ήταν ο κος Λάμπρος Μπίσσας-Μαθηματικός.

Ακολούθησε συναυλία από το σύνολο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ι.Π. Μεσολογγίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κου Σπύρου Χολέβα. Η συμμετοχή των κατοίκων του Θέρμου ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική γεμίζοντας την καλαίσθητη αίθουσα του Δήμου.

Εκ μέρους των διοργανωτών θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Δήμο Θέρμου για την φιλοξενία και για το δείπνο που παρέθεσε με τοπικά εδέσματα στους συντελεστές της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστούμε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την διάθεση του λεωφορείου που μετέφερε τους μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου Ι.Π. Μεσολογγίου και κάποιους συμπολίτες μας, καθώς και τον καταξιωμένο γλύπτη κο Βασίλη Παπασάϊκα όπου έργο του κόσμησε την αφίσα της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε στον μαέστρο κο Σπύρο Χολέβα για την διαχρονική του υποστήριξη στις εκδηλώσεις της ΕΨΥΠΕΑ και για την πολύ όμορφη μουσική βραδιά που μας πρόσφερε.