Να κόψουν από αλλού!

Είναι εντυπωσιακό: κάθε Οκτώβριο, τα τελευταία χρόνια, με τα πρωτοβρόχια να έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές του δήμου Μεσολογγίου και του δήμου Ναυπακτίας. Χθες από τις έντονες βροχοπτώσεις «χτυπήθηκε» περισσότερο ο δήμος Μεσολογγίου, κυρίως η περιοχή Χαλίκι – Κεφαλόβρυσο και η περιοχή της δημοτικής Ενότητας Οινιαδών.

Έντονα προβλήματα δημιουργήθηκαν ξανά στην παλιά εθνική οδό, που πλημμύρισε και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία διακόπηκε. Όλα αυτά είναι αναμενόμενα από τη στιγμή που τα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος της Ιόνιας Οδού δεν έχουν προχωρήσει. Και βεβαίως μέχρι να γίνουν θα είμαστε κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές. Σε αυτή την κατάσταση έρχονται να προστεθούν κι άλλα προβλήματα. Για παράδειγμα, στον κεντρικό δρόμο του Κεφαλόβρυσου, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, δεν αποκαταστάθηκε η άσφαλτος στα σημεία όπου πρόσφατα πέρασε νέος αγωγός αποχέτευσης, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν αδρανή υλικά, να φράξουν τα φρεάτια και να πλημμυρίσει ο δρόμος.

Πρέπει επιτέλους οι κυβερνώντας να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο! Πρέπει να καταλάβουν ότι τα αντιπλημμυρικά επείγουν. Και αν δεν υπάρχουν οι πόροι –που δεν υπάρχουν- πρέπει να κόψουν από αλλού! Και πρέπει οι αυτοδιοικητικοί της περιοχής όσο βλέπουν ότι το κεντρικό κράτος δεν ανταποκρίνεται, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ας κόψουν κι αυτοί από άλλες περιττές δαπάνες που γίνονται, για να κάνουν έστω και μικρές παρεμβάσεις, που θα περιορίσουν το πρόβλημα.