Παναιτωλικός: «Κρατά» τον Σίενστεντ, «πετά» το δεύτερο ημίχρονο

Η εμφάνιση του Σουηδού άφησε υποσχέσεις στα «καναρίνια», που όμως σε ακόμη ένα ματς υπέστησαν «μπλακ άουτ» μετά την ανάπαυλα

Με τον πρώτο βαθμό στις αποσκευές του επέστρεψε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο από τη Λαμία και φυσικά δεν είναι λόγος να πανηγυρίζει κάποιος. Τα «καναρίνια» παραμένουν χωρίς νίκη στη σεζόν, αλλά το χθεσινό 0-0 δύναται να χαρακτηριστεί και αποτέλεσμα ψυχολογίας. Οι «κυανοκίτρινοι» έχουν άγχος στις κινήσεις τους. Αυτό «φωνάζει», αλλά βέβαια ο Κάστρο και οι παίκτες του οδήγησαν τους εαυτούς τους σε αυτή τη δύσκολη θέση. Αρα μόνο εκείνοι μπορούν να το αλλάξουν. Η αναμέτρηση του ΔΑΚ ίσως να μην επιτρέπει σε πολλά και ασφαλή συμπεράσματα αφού έγινε σε ένα βαρύ, ελέω βροχής, τερέν, αλλά προκύπτουν ορισμένα. Τόσο θετικά, όσο και αρνητικά.

*Ο Σίενστεντ «δικαιολόγησε» γιατί τον περίμεναν όλοι πώς και πώς στην ομάδα. Ο Σουηδός αν και έπαιξε στόπερ έδειξε είναι πολύ καλός παίκτης. Επειδή μάλιστα και ο Μαρσιάλ ήταν θετικός (δεν ήταν δυνατόν να βγάλει 90λεπτο αφού προέρχονταν από τραυματισμό) και οι Γιοβάνοβιτς, Μαλής αναμένεται να είναι διαθέσιμοι μετά τη διακοπή, τα «καναρίνια» για πρώτη φορά ενδέχεται να είναι φέτος κομπλέ. Με τον Σκανδιναβό στο «6» και δύο κεντρικούς αμυντικούς πίσω του (χθες για περισσότερα από 20’ στόπερ έπαιζαν δύο ανασταλτικοί χαφ).

*Το μηδέν παθητικό ξέχωρα από λόγους ουσίας (βαθμός) προσφέρει και αυτοπεποίθηση. Ηρθε δύσκολα, αλλά η παρουσία του Γιαννακόπουλου κάτω από τα γκολπόστ αφήνει υποσχέσεις, από τη στιγμή που ο Κνετ είναι ντεφορμέ.

Βέβαια ισχύει αυτό που είπαμε παραπάνω. Η ομάδα παραμένει χωρίς νίκη και αν ο Κάστρο δει το δένδρο (χθεσινό αποτέλεσμα) θα κινδυνεύει να χάσει το δάσος (βαθμολογική θέση κτλ).

*Για ακόμη μία φορά τα «καναρίνια» έδειξαν να παθαίνουν μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο. Για ένα 25λεπτο δέχθηκαν υπερβολική πίεση και τείνουν να γίνουν… συνήθεια τα «κενά» διαστήματα μετά την ανάπαυλα. Κάτι ανάλογο συνέβη με Ξάνθη, ΟΦΗ, ΑΕΚ και δεν είναι τυχαίο πως από το 45’ και μετά σημειώθηκαν τα 8 από τα 10 γκολ που έχει δεχθεί. Ζήτημα φυσικής κατάστασης δεν φαίνεται να τίθεται, αλλά περισσότερο «καθαρού μυαλού». Ο Πορτογάλος κόουτς καλείται να το διορθώσει άμεσα.

*Ο Παναιτωλικός είχε ξανά κατοχή μπάλας, αλλά καμία από τις 3 «καθαρές» φάσεις που έκανε δεν ήταν απόρροια αυτής. Εβγαλε δύο σε στατικές φάσεις (με μεγαλύτερη του Λουσέρο) και εκείνη του Αριγίμπι στο φινάλε, που ο ίδιος «έφτιαξε» όταν έκλεψε την μπάλα. Τα άκρα του πρέπει άμεσα να συνεισφέρουν στη δημιουργία.

πηγή : gazzetta.gr