Ενθουσίασε η Φιλομήλα Λαπατά στη “Διέξοδο”

Η φετινή φθινοπωρινή περίοδος της «Διεξόδου» ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 5 Οκτωβρίου υποδεχόμενη στους ασφυκτικά γεμάτους χώρους της Πολιτιστικής της Βιβλιοθήκης την συγγραφέα Φιλομήλα Λαπατά για την παρουσίαση του τελευταίου της ιστορικού μυθιστορήματος «Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ».

Επρόκειτο για μια εξαιρετική εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης την οργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η ομάδα φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου. Την παρακολούθησαν δεκάδες φιλαναγνώστες μεταξύ των οποίων ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κώστας Λύρος, η αντιδήμαρχος Περσεφόνη Μελαχρή και η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βιβή Πετρονικολού.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την φιλόλογο Ελένη Πλακίδα – Τριανταφύλλου που έκανε την εισαγωγή ενώ τα μέλη της ομάδας Αγγελική Καρβέλη και Θάνος Στεργίου διάβασαν αποσπάσματα του βιβλίου, η Ίρις Ρουσοπούλου τραγούδησε και η Γιώτα Ντόβα την επένδυσε μουσικά παίζοντας πιάνο.

Η Φιλομήλα Λαπατά ενθουσιασμένη από την πρωτότυπη οργάνωση και παρουσίαση της, μουσικοθεατρικής κατ΄ουσίαν, εκδήλωσης, μίλησε και ανέλυσε το περιεχόμενο του μυθιστορήματος που σχετίζεται με την Αθήνα της περιόδου 1840-1875 ενώ στο τέλος συνομίλησε με τους, επίσης ενθουσιασμένους από τον λόγο της, ακροατές οι περισσότεροι των οποίων έχοντας διαβάσει το βιβλίο διατύπωσαν ερωτήματα και έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς.

Ενθουσίασε η Φιλομήλα Λαπατά στη “Διέξοδο”