Στην Αιτωλοακαρνανία ο Φωκίωνας Ζαΐμης για τη «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στην Αιτωλοακαρνανία, η πρώτη συνάντηση του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη,της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτη Τσιχριτζή και επιχειρηματιών της περιοχής.

Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Ζαΐμης υπογράμμισε την ανάγκη πλήρους εξάλειψης των ανισοτήτων μεταξύ των τριών νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, επισημαίνοντας την πρόθεσή του να εστιάσει στα προβλήματα που μαστίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη για σύσταση νέων ομάδων εργασιών που θα επιλύουν και θα επεξεργάζονται εξειδικευμένα θέματα, ενώ μίλησε και για τις προσπάθειες μείωσης της γραφειοκρατίας για τις αδειοδοτήσεις των νέων αλλά και των υφισταμένων επιχειρήσεων.

Ο κ. Ζαΐμης, επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη στήριξης του αγροτικού τομέα και μετατροπής του σε σύγχρονη επιχειρηματική κίνηση, ενώ υπογράμμισε πως οι συνεδριάσεις της «Συμμαχίας» θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες και σε διάφορες πόλεις, ανάλογα με τα ζητήματα που ανακύπτουν και τις προτεραιότητες που υπάρχουν.