Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο «11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του «11ου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου» που πραγματοποιήθηκαν στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2019 στην Άρτα με κεντρικό θέμα “Επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής και Ιονίου”, στις όποιες συμμετείχε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Φόρουμ Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου (AIC Forum) και το Επιμελητήριο Άρτας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (μέλος της Uniadrion) και το Οικονομικό Επιμελητήριο του Split (μέλος του φόρουμ AIC) υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Αρταίων και με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπροσώπου των Ελληνικών Επιμελητηρίων στο Forum AIC.
Συμμετέχαν εκπρόσωποι 41 Επιμελητηρίων – μελών του Forum, που προέρχονται από τις χώρες Αλβανία, Βοσνία –Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Μοντενέγκρο, Σερβία, Σλοβενία και Ελλάδα.

Το Συνέδριο άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος, ο οποίος καλωσόρισε στην Άρτα τους φιλοξενούμενους συνέδρους, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής που δεν είναι άλλα από την πλούσια αρχαία και βυζαντινή της ιστορία, αλλά και τις ιδιαίτερες φυσικές ομορφιές της. Σε ότι αφορά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα τόνισε πως «χρόνο με το χρόνο, όλο και περισσότερες γυναίκες δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά, συνεισφέροντας σημαντικά στην προσπάθεια για τη διεύρυνση της γνώσης, την προώθηση της καινοτομίας, την εδραίωση της ποιότητας σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας………………».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του AIC Forum Gino Sabatini, η Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου του Dubrovnik Terexa Orlic, o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η Βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Κωνσταντίνος Χαρακλιάς και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Η Αργυρώ Καραχάλιου, Υπεύθυνη Πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Γ.Δ. Ανάπτυξης για τις ΜΜΕ και για την πρόσβαση στις αγορές, μίλησε για την σημερινή κατάσταση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ΕΕ.

Η Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), αναφέρθηκε εκτενέστερα στο ενεργό ρόλο που έχει η γυναίκα επιχειρηματίας στην ελληνική Επιχειρηματική πραγματικότητα αλλά και στα εμπόδια και στις στρεβλώσεις που υπάρχουν και δεν επιτρέπουν την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της θέσεως των γυναικών στο επιχειρείν.

Το συνέδριο συνεχίστηκε με σειρά τοποθετήσεων τόσο από γυναίκες επιχειρηματίες, εκπροσώπους Επιμελητηρίων και Πανεπιστημιακούς καθηγητές, οι οποίοι ανέλυσαν στατιστικά στοιχεία, παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά τα θέματα που άπτονται της βελτίωσης της θέσεως των γυναικών.