Ήττα στο Χαριλάου για Παναιτωλικό

Ο Άρης με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι κέρδισε στο «Κλ. Βικελίδης» τον Παναιτωλικό με 2-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι όπου είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τις γραμμές των παικτών να είναι αρκετά συμπαγείς και βρήκαν από νωρίς το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση με τον Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έκανε μια καταπληκτική κίνηση όπου πέρασε ανάμεσα από δύο αντιπάλους, οι οποίοι ακολούθως τον ανέτρεψαν και από την άσπρη βούλα κατάφερε να πετύχει τόσο το 1-0 για τον Άρη, όσο και να σημειώσει το 2ο σερί του γκολ.

Ο Παναιτωλικός στη συνέχεια προσπάθησε να… παγώσει τον ρυθμό του αγώνα και να γίνει πιο απειλητικός, ωστόσο έξι λεπτά μετά το 1-0 του Άρη, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να κερδίσουν και 2ο πέναλτι, με τον Ντίας να ανατρέπει καθαρά τον Σούντγκρεν. Αυτή την φορά, την μπάλα πήρε ο Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος έγραψε το 2-0 και έφτασε τα τρία γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση, αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 4-2-3-1 και προβαίνοντας σε αλλαγές στα πρόσωπα, με τον Παναιτωλικό να φτάνει κοντά στο 2-1 στο 51’, ωστόσο η κεφαλιά του Μαρσιάλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Έμαν.Εννέα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες αφού ο Βλαντ Μοράρ, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και έτσι το έργο του Παναιτωλικού έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Ο Άρης συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα, δημιούργησε και άλλες φάσεις για το 3-0 χωρίς να τα καταφέρει, ωστόσο πήρε την 2η σερί νίκη και ψαλίδωσε την διαφορά από τις πρώτες έξι θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Λούκας Σάσα (66’ Μπα), Ματίγια, Ντιγκινί (66’ Ντουάρτε), Γκάμα (77’ Τόνσο), Φετφατζίδης, Ιντέγε

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Γιαννακόπουλος, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ (73’ Αριγίμπι), Μοράρ, Ντάλτσιο, Ντίαζ (80’ Μπαΐροβιτς), Λουσέρο, Σανιά, Τσιγγάρας (46’ Μιμίτο), Μαρτιάλ, Σίεστεντ