Παπαναστασίου σε Σταρακά: Δεν δικαιούστε

Με αφορμή επιστολή των μεταπτυχιακών φοιτητών του καταργηθέντος πλέον τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογίων, η Χριστίνα Σταρακά ρώτησε (ξανά) στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του Πανεπιστημίου γενικότερα και ειδικότερα για το πρόβλημα που έχουν οι συγκεκριμένοι φοιτητές.

Ο Γ. Παπαναστασίου απάντησε πως ο δήμος για το θέμα των συγκεκριμένων φοιτητών έχει κάνει επιστολή στο Υπουργείο, ενώ εμφανίστηκε γενικότερα σχετικά καθησυχαστικός θυμίζοντας πως για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο προχωρά στην προκήρυξη δωματίων για τη φοιτητική στέγη στο Αγρίνιο και πως ενοικιάστηκε ξανά από το Πανεπιστήμιο το κτίριο της Ένωσης Αγρινίου. Ωστόσο θύμησε στη Χριστίνα Σταρακά πως η ίδια ούτε καν ανακοίνωση είχε βγάλει για την κατάργηση του ΔΠΠΝΤ για να καταλήξει με την παράφραση της ιστορικής φράσης του Μένιου Κουτσόγιωργα.

Άλλος όμως είναι ο σοβαρότερος λόγος για το οποίο, δεν δικαιούται η Χρ. Σταρακά δια να ομιλεί για το Πανεπιστήμιο, αφού όταν ο νόμος Γαβρόγλου ψηφίζονταν η ίδια ήταν Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας και από κοινού με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να πάρει θέση η Περιφέρεια απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.