Παραμένει χωρίς νίκη ο Παναιτωλικός – 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης

Εννέα παιχνίδια χωρίς νίκη ο Παναιτωλικός
Στο 1-1 έμεινε ο Παναιτωλικός με τον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός αν και προηγήθηκε με γκολ του Μαρσιάλ, δέχθηκε την ισοφάριση από την “άσπρη βούλα” με τον Μπαράλες. Οι Αγρινιώτες παραμένουν στον βαθμολογικό… ενώ έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Παπαδόπουλου.

Τα «καναρίνια» μπήκαν δυνατά και στα πρώτα λεπτά κυριάρχησαν. Μόλις στο 3′ «άγγιξαν» το γκολ όταν ο Ντάλσιο πλάσαρε τον Παπαδόπουλο αλλά ο Τασουλής απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, κρατούσαν μπάλα και στο 17′ το πλασέ του Μπαϊροβιτς κόντραρε και πέρασε για λίγο κόρνερ. Ο Μαρσιάλ στην εκτέλεσή του άνοιξε το σκορ και η υπεροχή των «κυανοκίτρινων» εξαργυρώθηκε. Στο 32′ μετά από ωραία ενέργεια του Μιμίτο η μπάλα έφτασε στον Ντάλσιο που όμως δεν έκανε καλό τελείωμα και η εικόνα του αγώνα ήταν πως οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα και έλεγχαν τον ρυθμό. Ομως οι Αρκάδες έφτασαν στην ισοφάριση μόλις στην πρώτη ουσιαστική τους επίσκεψη στα καρέ τους, όταν ο Καπίγια πλάσαρε μεν άουτ από κοντά, όμως ο Μαρσιάλ τον μάρκαρε άγαρμπα και τον ανέτρεψε.

Ο ρέφερι Παπαδόπουλος είδε τη φάση στο VAR και στο 44′ καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Μπαράλες ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ισοφάρισε, αλλάζοντας τα δεδομένα. Κάπου εκεί οι παίκτες του Παναιτωλικού απώλεσαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και στα εναπομείναντα 7 λεπτά (6 ήταν οι καθυστερήσεις) άφησαν 1-2 φορές κενούς χώρους, όμως την ίδια στιγμή ήταν εκείνοι που απώλεσαν νέα μεγάλη ευκαιρία, ξανά με τον Ντάλσιο. Ο οποίος πλάσαρε απέναντι από τον Παπαδόπουλο (σε μία φάση που έμοιαζε με εκείνη του 3′), αλλά ο γκολκίπερ των Αρκάδων απέκρουσε σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπαΐροβιτς (47’), που έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου και στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με αποτέλεσμα να βιαστεί να πανηγυρίσει ο κόσμος. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα σε γενικές γραμμές αδιάφορο διάστημα, που το μόνο που ξεχώρισε ήταν η δύο κίτρινες (σε Χάβο και Μιχαηλίδη) στον πάγκο των γηπεδούχων. Ο Ντάλσιο απείλησε στο 60’ με άστοχο σουτ, σε μια από τις λίγες φάσεις που ανησύχησε ο Παπαδόπουλος στο δεύτερο μέρος. Παρά τις κινήσεις των δύο προπονητών, δεν άλλαξε κάτι δραματικά στην εικόνα του αγώνα, που «επέστρεψε» στη μετριότητα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Γιανακόπουλος, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Ταχάρ (67′ Τσιγγάρας), Σιέντσεντ, Μιμίτο (76′ Ντουάρτε), Ντάλσιο, Ντίαζ, Μπαϊροβιτς (60′ Αριγίμπι).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Ματρικάρντι, Τασουλής, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα (72′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μαρκ Φερνάντεθ (90’+1′ Σίτο), Καπίγια, Μπαράλες (82′ Χαουρέγκι).