Μεθαύριο οι εκλογές στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Μεθαύριο θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Ελλάδας. Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ θα ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου 21μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, για το Εποπτικό Συμβούλιο καθώς και για εκπροσώπους στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ. Η προκήρυξη των εκλογών έγινε από το δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη, ως μεγαλύτερου δήμου της Περιφέρειας και η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων λήγει αύριο το μεσημέρι. Την προεδρία στην ΠΕΔ διεκδικούν ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας και ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος. Ωστόσο αυτό δεν θα το μάθουμε αύριο, αλλά όταν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ συνεδριάσει για πρώτη φορά και κληθεί να αναδείξει το προεδρείο του.

Η διαδικασία μπορεί να φαντάζει κάπως fast – truck, αν κρίνει κανείς ότι για παράδειγμα το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, μόλις χθες εξέλεξε τους δικούς του εκπροσώπους στην ΠΕΔ. Όμως δεν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Το πρόβλημα ανέκυψε από το γεγονός ότι οι δήμοι της χώρας ανέμεναν διευκρινίσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με την ανάδειξη των εκπροσώπων τους. Αυτό επέφερε καθυστέρηση, με αποτέλεσμα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες τους ως επί το πλείστον την τελευταία του Οκτωβρίου, όταν αρχικά τότε ήταν η ημερομηνία για τις διαδικασίες στις Περιφερειακές Ενώσεις. Έτσι οι χρόνοι συμπιέστηκαν και μέχρι την ερχόμενη Κυριακή οι ΠΕΔ της χώρας θα έχουν αναδείξει τα Διοικητικά τους Συμβούλια.

Όσον αφορά τη μάχη ανάμεσα στο Σπύρο Κωνσταντάρα και το Θανάσης Παπαδόπουλος, οι διεργασίες είναι πυρετώδεις. Τα τηλέφωνα των αυτοδιοικητικών της περιοχής έχουν ανάψει στην κυριολεξία…