Επιστημονική εσπερίδα στο Αγρίνιο με θέμα «Γονείς ΑμεΑ και Φροντιστές»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς» πρόκειται να οργανώσουν από κοινού ενημερωτική επιστημονική εσπερίδα με τίτλο: «Γονείς ΑμεΑ και Φροντιστές –Κάποιος πρέπει να μιλήσει» και Έκθεση Φωτογραφίας ΑμεΑ με τίτλο: «Σύναξις». Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:30, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς» συνεχίζει το ενημερωτικό έργο του προς τα ενεργά μέλη του, ενώ ενισχύει με ποικίλους τρόπους την προσέλκυση νέων μελών που έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με σοβαρές αναπηρίες ανθρώπων του στενού οικογενειακού και φιλικού περίγυρού τους. Παράλληλα, πασχίζει σταθερά για την συνεχή ενημέρωση και ίση μεταχείριση των πολιτών ΑμεΑ, μέσα σε μία κοινωνία ίσων πολιτών.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τη συγκεκριμένη δράση του Συλλόγου ΑμεΑ, στο πλαίσιο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες, την ενίσχυση της συνεχούς δραστηριοποίησης των ίδιων και των φροντιστών τους και την σταθερή προσπάθεια αποφυγής του κοινωνικού στιγματισμού.

Στην επιστημονική εσπερίδα μπορούν να συμμετάσχουν κοινωνικοί επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας, μέλη εθελοντικών οργανώσεων με ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον, φοιτητές και πολίτες ευαισθητοποιημένοι στα σοβαρά θέματα ανάδειξης των προβλημάτων και δυσκολιών των Ατόμων με Αναπηρία.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
17:30 Προσέλευση – καφές
17:45 Έναρξη – Χαιρετισμοί επισήμων:
– Αντιπεριφερειάρχης Μ. Σαλμά
18:10 Κάποιος πρέπει να μιλήσει…
Εισαγωγή Προέδρου Συλλόγου Α.με.Α Π.Ε.Αιτ/νίας “Απόστολος Λουκάς ” Ελισάβετ Κρητικού – Καραμπούλη Κλινική Ψυχολόγος
18:30 Οι επιπτώσεις στην παθολογία των γονέων ΑΜΕΑ – Φροντιστών
Εισήγηση του κ. Φώτη Λιάβα Ειδικού Παθολόγου – Συντονιστή της 1ης ΤΟΜΥ Αγρινίου.
18:50 Γονείς και Φροντιστές ΑΜΕΑ
Εισήγηση της κ. Αναστασιάδη Τζιορτζίνας Ψυχολόγου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγρινίου.
19:10 Ο ρόλος των Φροντιστών ΑΜΕΑ
Εισήγηση του κ. Τσικρίκα Δημητρίου Νοσηλευτή – Προϊσταμένου Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Χ.Ν.Α. ΕΥΗΝΩΡ.
19:30 Η επικοινωνία σε άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος
Εισήγηση της κ. Ευτυχίας Παπαγιάννη Λογοθεραπεύτριας «Λόγος και Πράξη»
19:50 Βιωματική ιστορία Γονέα.
20:00 Ερωτήσεις κοινού – συζήτηση
20:20 Βραβεύσεις Καλυτέρων φωτογραφιών της Έκθεσης «Σύναξις» που προκύπτουν από τον Πανελλήνιο Φωτογραφικό Διαγωνισμό ΑΜΕΑ, από τον Γραμματέα του Συλλόγου μας Αγιογράφο – Εικαστικό κ. Νίκο Σχίζα.

Συντονιστής της Εσπερίδας θα είναι ο κ. Αντώνης Χαροκόπος 3ος Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και Περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.