Έχασε η Βενετιά βελόνι με ένα τμήμα που υπήρχε μόνο στη φαντασία του Γαβρόγλου

Πολλές οι αντιδράσεις και στο Αγρίνιο από την απόφαση του Υπ. Παιδείας να αναστείλλει τη λειτουργία 38 τμημάτων που βάσει του νόμου Γαβρόγλου επρόκειτο να ξεκινήσουν το 2020.

Οι αντιδράσεις όμως για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας στο Αγρίνιο ήταν κομμάτι υπερβολικές. Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου αν αναβληθεί για ένα ή δύο χρόνια η λειτουργία του Τμήματος αυτού. Εξάλου τι ιδιαίτερες επιπτώσεις θα έχει η αναστολή στη λειτουργία ενός τμήματος που υπήρχε μόνο στο φαντασιακό του Γαβρόγλου; Ο νόμος Γαβρόγλου άφηνε στην ευχέρεια των Πρυτανικών Αρχών να συνεκτιμήσουν υποδομές και προσωπικό και να αποφασίσουν, αν θα λειτουργήσουν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά ή από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, τα 38 τμήματα που η Κεραμέως ανέστειλλε τη λειτουργία τους. Και τα Πανεπιστήμια “απάντησαν” ότι δεν υπήρχαν υποδομές και προσωπικό, άρα ο Γαβρόγλου ίδρυε Τμήματα στα χαρτιά χωρίς απολύτως καμία προϋπόθεση.

Μήπως λοιπόν είναι πολύ πιο σημαντικό να δούμε πως στελεχώνεται και πως θα στελεχωθεί τα επόμενα χρόνια το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων που προχθές υποδέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του; Για τμήματα που ξεκίνησαν τη λειτουργίας από φέτος, αλλά και για αυτά που πρόκειτο να ιδρυθούν ο νόμος Γαβρόγλου προέβλεπε τη δημιουργία οκτώ θέσεων μελών Δ.Ε.Π. κατ’ ελάχιστον… Ούτε αυτό έχει τηρηθεί…