Παναιτωλικός: Η 13η ομάδα με τους περισσότερους ξένους σε όλη την Ευρώπη!

Ο Άρης είναι η έβδομη ομάδα σε όλη την Ευρώπη με το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων ποδοσφαιριστών στα παιχνίδια του. Στην 13η θέση ο Παναιτωλικός, κυπριακή κυριαρχία στην πρώτη δεκάδα με ΑΕΚ, Πάφο, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και Ανόρθωση!
ShareTweet

Πρακτικά μόνον ο Γιάννης Φετφατζίδης λογίζεται ως βασικός για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό κι ο Άρης είναι η έβδομη ομάδα σε όλη την Ευρώπη σε ποσοστό συμμετοχής ξένων ποδοσφαιριστών στα ματς πρώτης κατηγορίας των εγχώριων πρωταθλημάτων. Το κίτρινο ποσοστό ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 90,1%. Μεγαλύτερο ποσοστό – της τάξης του 95,4 % – στα εννιά πρώτα ματς άγγιξε στην εντός έδρας ήττα (1-2) από τον Ολυμπιακό στις 6 Οκτωβρίου.

Δεύτερη ελληνική ομάδα στη σχετική λίστα και 13η σε όλη την Ευρώπη είναι ο Παναιτωλικός. Το ποσοστό της ομάδας του Αγρινίου ανέρχεται στο 86,4%. Τα καναρίνια άγγιξαν ταβάνι κόντρα σε ΑΕΛ και Λαμία με ποσοστό 90,9%.Πιο ελληνική ομάδα κατά μέσο όρο είναι ο Ατρόμητος με ποσοστό μόλις 28,6%. Στην εκτός έδρας νίκη με ανατροπή (2-3) επί του Βόλου αγωνίστηκαν μόνο δυο ξένοι στο αρχικό σχήμα (Μπαένα, Ρόζα).

Εντύπωση, δε, προκαλεί η κυπριακή κυριαρχία στην πρώτη δεκάδα! Έξι ομάδες από τη Μεγαλόνησο! ΑΕΚ, Πάφος, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων Λεμεσού και Ανόρθωση. Η κορυφή ανήκε στην ομάδα της Λάρνακας ο μέσος όρος ποσοστού της οποίας ανέρχεται σε 92,7%.

πηγή : sport24.gr