Προς παραχώρηση οι Καπναποθήκες – Αύριο η συνάντηση Δήμου και Ιδρύματος

Για αύριο είναι προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου με το ΔΣ του Ιδρύματος Παπαστράτου, στο οποίο προεδρεύει ο πρώην δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός, προκειμένου να συζητηθεί το τι μέλλει γενέσθαι με τα δύο κτίρια του συγκροτήματος των Καπναποθηκών Παπαστράτου που ανήκουν στο Ίδρυμα. Πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr λένε πως θα δρομολογηθεί η παραχώρηση αυτών των κτιρίων από το Ίδρυμα στο δήμο Αγρινίου, προκειμένου να αξιοποιηθούν.

Η διαφαινόμενη εξέλιξη έρχεται μετά την πρόταση ύψους 15 εκατ. ευρώ που υπέβαλλε ο δήμος Αγρινίου στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών για την ανακαίνιση του πενταώροφου τσιμέντινου κτιρίου των Καπναποθηκών Παπαστράτου, που είχε παραχωρηθεί στο δήμο Αγρινίου από το 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, είχε αποκαλύψει πως ο δήμος Αγρινίου είχε από καιρό ζητήσει την παραχώρηση των κτιρίων αυτών και βρίσκονταν σε συζητήσεις με το Ίδρυμα Παπαστράτου.

Σε κάθε περίπτωση, αν τελεσφορήσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στο δήμο Αγρινίου και το Ίδρυμα, αφού τέτοια φαίνεται πως είναι η πρόθεση του Ιδρύματος Παπαστράτου, για το τυπικό του πράγματος θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παραχώρηση θα απαιτήσει έναν ορισμένο χρόνο, αφού θα πρέπει να υπάρξει δικαστική απόφαση, λόγω της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Τέλος θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως από το 2013 όταν η εταιρεία Παπαστράτος και η οικογένεια Παπαστράτου παραχώρησαν τα δύο κτίρια των 6.000 τ.μ. διαφάνηκε προϊόντος του χρόνου πως το Ίδρυμα δεν είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα κτίρια, υπό αυτή την έννοια ενδεχομένως η παραχώρηση στο δήμο Αγρινίου θα μπορούσε να γίνει και νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση όμως η διαφαινόμενη εξέλιξη είναι εξαιρετικά θετική.