Κόλλησαν στο μηδέν Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός

Ο μαχητικός Παναιτωλικός κράτησε στο… μηδέν τον άστοχο Παναθηναϊκό και το τελικό 0-0 στο Αγρίνιο αφήνει τους γηπεδούχους με “γλυκόπικρη” γεύση. Δοκάρι είχαν τα “καναρίνια”, σπουδαίες ευκαιρίες έχασε το Τριφύλλι. Το τελικό 0-0 προφανώς και δεν… κάνει ούτε στους «πράσινους» που θέλουν να μαζέψουν όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς για να μπουν στα playoffs, ούτε και στον Παναιτωλικό που θέλει να μείνει στην κατηγορία.

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή του παιχνιδιού πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς ουσία και μεγάλες φάσεις. Οι γηπεδούχοι φρόντισαν να κλείσουν τους διαδρόμους και να ψάξουν τις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν κι αυτοί να απειλήσουν την εστία του Διούδη σε καμία περίπτωση. Οι «πράσινοι» δεν είχαν τη σωστή τελική επιλογή έξω από την περιοχή του Κνετ, με τον Παναιτωλικό να παίζουν πολύ δυνατά με την ανοχή και του Ζαχαριάδη.

Ο Μακεδόνας ρέφερι γέμισε με κάρτες τους παίκτες του Παναθηναϊκού, την ώρα που για ίδια μαρκαρίσματα δεν έδινε καν φάουλ στους «πράσινους». Στα μισά του ημιχρόνου, ο Δώνης άλλαξε τη διάταξη της τριάδας πίσω από την επίθεση, φέρνοντας δεξιά τον Μπουζούκη, αριστερά τον Χατζηγιοβάνη και τον Κολοβό στη θέση του δεκαριού, όμως, ούτε αυτό έφερε τη μεγάλη φάση με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν μετά από ένα… άνοστο πρώτο ημίχρονο στα αποδυτήρια με το 0-0 να τις συνοδεύει.

Ο Χάβος ήταν αυτός που έκανε πρώτος παρέμβαση στο ματς από τον πάγκο, βάζοντας τον Αριγίμπι στη θέση του Ντάλσιο. Ο εξτρέμ του Παναιτωλικού δημιούργησε προβλήματα και στις δυο πλευρές της «πράσινης» άμυνας, την ίδια ώρα όμως η άνοδος των Μακέντα και Κολοβού, έφερε φάσεις και για τον Παναθηναϊκό. Από τα πόδια του Ιταλού δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να σκοράρουν οι «πράσινοι», αλλά είτε αστοχούσαν από εξαιρετική θέση είτε τα σουτ σταματούσαν στον Κνετ και στα σώματα των αμυντικών.

Μετά από ένα καλό 20λεπτο που είχε ο Παναθηναϊκός, ο ρυθμός άρχισε ξανά να πέφτει με τον Παναιτωλικό να ψάχνει τις αντεπιθέσεις και να εκμεταλλεύεται την… αστάθεια που έδειξε η «πράσινη» άμυνα σε πολλές περιπτώσεις. Η είσοδος των Περέα και Μολό περισσότερο… μπέρδεψε παρά βοήθησε τον Παναθηναϊκό, με τον Χάβο να «φρεσκάρει» την ομάδα κυρίως για να έχει τρεξίματα με Φυτόπουλο και Ντουάρτε. Οι γηπεδούχοι στο τέλος φαινόταν ότι δεν μπορούν να απειληθούν αφού ο Παναθηναϊκός έχασε τη συνοχή του και είχαν και τη μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Ντίας, αλλά ο Διούδης απέκρουσε στην τελευταία φάση του ματς και κράτησε το 0-0 στο Αγρίνιο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός (4-4-2): Κνετ, Σανιά, Λιάβας, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο, Ντίας, Τσιγγάρας, Ταχάρ, Ντάλσιο (46’ Αριγίμπι), Μπαϊροβιτς (82’ Ντουάρτε), Ρομάν (60’ Φυτόπουλος).

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (86’ Νούνες), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (65’ Περέα), Κολοβός (77’ Μολό), Μακέντα.