Θέλουμε Πανεπιστήμιο κι ας μην έχει μέλη ΔΕΠ

Μια συνεδρίαση γεμάτη βερμπαλισμούς αυτή στο δημοτικό συμβούλιο για το Πανεπιστήμιο. Όλοι μιλούσαν για αναβάθμιση των τμημάτων, αλλά όταν η Πρύτανις είπε ότι τα νέα τμήματα λειτουργούν με συμβασιούχους 407 και με μέλη ΔΕΠ από άλλα τμήματα, κανείς δεν διαπίστωσε ότι ψηφίστηκε ένας νόμος για ίδρυση δεκάδων τμημάτων ανά τη χώρα χωρίς να δοθούν οι ανάλογες πιστώσεις στα Πανεπιστήμια για προκήρυξη νέων θέσεων μελών ΔΕΠ. Κι ας μιλούσε ο νόμος για οκτώ κατ΄ελάχιστον μέλη ΔΕΠ στα νέα τμήματα…

Και το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου τι αποφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείοq Επανιδρύσεις τμημάτων και ενός ολόκληρου Πανεπιστημίου (Δυτικής Ελλάδος). Χωρίς όμως μέλη ΔΕΠ… Αυτό διέφυγε από όλους. Επικεντρώθηκαν στην… υψηλή πολιτική και στο να σχολιάζουν δηλώσεις των νυν και των πρώην υπουργών. Κατά τα άλλα λένε κάποιοι ότι θα έχουν και όραμα… Όραμα μια ταμπέλα που να λέει Πανεπιστήμιο, μια πινακίδα που να λέει το τάδε τμήμα. Όραμα χωρίς όμως μέλη ΔΕΠ, χωρίς δηλαδή την ουσία σε ένα Πανεπιστήμιο.

Ευτυχώς που βρέθηκαν ο Παπανικολάου, ο Μερμίγκης και ο Καραμητσόπουλος να διαφωνήσουν με το ανεδαφικό αίτημα για επανίδρυση του αυτόνομου στα χαρτιά Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.