H έκθεση της αστυνομίας για τα επεισόδια στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός

Την έκθεση της αστυνομίας σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες μετά τη λήξη του αγώνα Παναιτωλικού – Ολυμπιακού, παρουσιάζει το SDNA.

H αστυνομική διεύθυνση Ακαρνανίας περιγράφει τα γεγονότα ως εξής:
«Μετά τη λήξη του αγώνα τριάντα οργανωμένοι φίλαθλοι του Παναιτωλικού (Warriors) εισήλθαν εντός του αγωνιστικού χώρου και είχαν λεκτική αντιπαράθεση με τα μέλη της διοίκησης του Παναιτωλικού. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν οργανωμένα προς τη θύρα 6 και αφού υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα αυτής, εισήλθαν στον εσωτερικό διάδρομο και κινήθηκαν προς τη θύρα VIP, με απώτερο σκοπό να εισέλθουν είτε στ’ αποδυτήρια, είτε στα γραφεία της διοίκησης.

Για την κίνησή τους αυτήν παρεμποδίστηκαν από τις παρευρισκόμενες αστυνομικές δυνάμεις κατά των οποίων εκσφενδόνισαν ένα καπνογόνο, τρεις μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων, ένα πλαστικό κάθισμα, τεμάχια πλέξιγκλας, πλαστικά μπουκάλια και καφέδες.

Απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με την προβλεπόμενη χρήση βίας (χρήση χειροβομβίσας κρότου κάμψεως) και διασκορπίστηκαν εκτός γηπέδου.Προκλήθηκαν φθορές σε δύο ασπίδες κι ένα κράνος αστυνομικών. Ουδείς αστυνομικός τραυματίστηκε».

πηγή : sdna.gr