Έκθεση ζωγραφικής του Αχιλλέα Αϊβάζογλου στο Αγρίνιο

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ “Ταξιδεύουσα”
Γρίβα 12, Αγρίνιο
Από 13-12 έως 03-01-20

“Aστικό τοπίο”
Στη ζωγραφική μου έχουμε ένα καθαρό δείγμα εικαστικής γραφής όπου απουσιάζει ο εύκολος εντυπωσιασμός και η εκζήτηση, οι τεχνικές ευκολίες και οι ακροβατικές βιασύνες. Απεναντίας, τα στοιχεία που πλεονάζουν και χαρακτηρίζουν τη ζωγραφική μου είναι μια διάχυτη χρωματική και συνθετική σεμνότητα, μια προσπάθεια προσέγγισης απλών θεμάτων είτε από το ύπαιθρο είτε από το αστικό τοπίο, αλλά και χωρίς να ευτελίζει τη συγκίνησή μου από την επαφή μου με, εκ πρώτης όψεως, απλές εικόνες, που τις απομονώνω και τις αναδεικνύω εκφραστικά, συγκροτώντας τον
ζωγραφικό μου κόσμο. Αυτή η ζωγραφική που στηρίζεται σε μια στέρεη μαθητεία, προβάλλει μέσα από συγκρατημένες χρωματικές κλίμακες, χώρους περισυλλογής και ονείρου με μια εμφανή διάθεση ποιητικής γραφής, όπου η φυσική
απλότητα και η τρυφερή προσέγγιση, αποκαλύπτουν τις αθέατες διαστάσεις πραγμάτων που μόνο καλλιτεχνική ευαισθησία έχει τη δυνατότητα να επισημάνει και να καταγράψει.

Βιογραφικό:
Ο Αχιλλέας Αϊβάζογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και αποφοίτησε με πτυχίο Ζωγραφικής, πιστοποιητικό θεωρητικών και Ιστορικών Σπουδών και ενδεικτικό ειδικών σπουδών στη Νωπογραφία και την Τεχνική των Φορητών Εικόνων. Επίσης σπούδασε Διακοσμητική στην Σχολή Βακαλό.
Δούλεψε ως καθηγητής Εικαστικών στη Μέση Εκπαίδευση και πέτυχε υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. τριετούς διάρκειας για μεταπτυχιακές σπουδές και με αντικείμενο «Διδακτική Εικαστικών Τεχνών». Αποσπάστηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με σκοπό τη συγγραφή εκπαιδευτικού βιβλίου για το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας, ειδικότητας. Το βιβλίο αυτό προορίζεται για τα Τεχνικό Λύκεια Εφαρμοσμένων Τεχνών (Διακόσμησα, Γραφικές Τέχνες, Συντήρηση). Διορίστηκε ύστερα από προκήρυξη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕ1 ΑΘΗΝΩΝ, ως καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Ελεύθερο Σχέδιο-Χρώμα-Αντίγραφο». Στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών – Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.
Μέχρι σήμερα έχει δείξει την δουλειά του σε 33 ατομικές εκθέσεις και πήρε μέρος σε 48 επίσημες ομαδικές. Έργα του βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Εθνική Τράπεζα, στις Δημοτικές Πινακοθήκες Πατρών, Λαμίας Καρδίτσας, Μυτιλήνης, Αγρινίου και στο Μουσείο της πόλεως των Αθηνών Βούρου – Ευταξία.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Σχεδίαση και κατασκευή της διακόσμησης των τοίχων της υπόγειας διάβασης Δαβάκη – Χρυσ. Σμύρνης στη Λεωφόρο Συγγρού.
Συμμετοχή στο διεθνές Workshop / Seminar for Fine ART ως επιβλέπων καθηγητής με τίτλο Panorama Project.
Συμμετοχή στην επιστημονική ημερίδα Συμβουλευτικής – Προσανατολισμού ως εισηγητής με θέμα: «Η Τέχνη ως μέθοδος για την προώθηση της προσωπικής ανάπτυξης».
Συμμετοχή με ατομική έκθεση σε Σεμινάριο For Teachers of English in Primary Education, στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».
Συμμετοχή σε Ημερίδα με θέμα: «ΕΦ-ΕΥΡΕΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ».
Εικαστική συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο με θέμα: «Η Πληροφόρηση στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, προωθώντας την Αγωγή».