Έπιπλα Μπάνιου: Λειτουργικότητα και Αισθητική

 
Μπάνιο: Ένας χώρος συνήθως μικρός όμως καθόλου ασήμαντος! Το αντίθετο θα λέγαμε. Το μπάνιο είναι το δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο ουσιαστικά ξεκινά και τελειώνει η μέρα μας. Παράλληλα αποτελεί έναν απόλυτα προσωπικό χώρο την ίδια στιγμή που είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες μας.

Τα έπιπλα μπάνιου στην πρώτη γραμμή
Ένα μικρό μπάνιο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι στενόχωρο ή μη λειτουργικό. Αντίθετα μπορεί να γίνει εξαιρετικά καλαίσθητο και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ατόμων που το χρησιμοποιούν. Βασικό στοιχείο της επιτυχία ή αποτυχίας σε σχέση με το παραπάνω έχουν φυσικά τα έπιπλα μπάνιου.

Τα έπιπλα μπάνιου μπορεί κανείς να τα βρει ουσιαστικά σε δύο μορφές.

  • Έπιπλα αποτελούμενα από διάφορα μέρη
  • Έπιπλα μονοκόμματα και για τοποθέτηση ή στερέωση σε τοίχο

Στα σημαντικότερα έπιπλα μπάνιου συγκαταλέγονται οι καθρέπτες μπάνιου και τα ντουλάπια μπάνιου.

Τα Ντουλάπια Μπάνιου
Μπορούμε ουσιαστικά να δούμε τρεις διαφορετικές εκδοχές από αυτό που οι περισσότεροι ονομάζουν ντουλάπια μπάνιου.

Α. Έπιπλα μπάνιου
Με την ονομασία Έπιπλα μπάνιου ονομάζονται συνήθως τα ντουλάπια μπάνιου στα οποία είναι ενσωματωμένος ο νιπτήρας.

Β. Στήλες
Είναι ουσιαστικά ντουλάπια μπάνιου σε μορφή στήλης. Πρόκειται για έπιπλα τα οποία προσθέτουν στο χώρο αισθητική καθώς αφήνουν το δάπεδο ελεύθερο, κάνοντας το μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Οι στήλες είναι επίσης ένας εξαιρετικά λειτουργικός τρόπος για να κρατάτε τα πάντα σε τάξη.

Γ. Ντουλάπια μπάνιου
Μικρότερα σε μέγεθος από τις στήλες είναι αυτό που οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας ακούγοντας τη λέξη ντουλάπι.

Τα έπιπλα μπάνιου(έπιπλα, στήλες, ντουλάπια μπάνιου) μπορεί κανείς να τα βρει σε διάφορα υλικά και στυλ από κλασικά μέχρι απόλυτα μοντέρνα.

Οι Καθρέπτες μπάνιου
Ο ρόλος που έχουν οι καθρέφτες μπάνιου σαφέστατα δεν είναι μόνο διακοσμητικός. Από αυτή την πλευρά δεσπόζει φυσικά στο χώρο διατηρώντας ακόμα και σήμερα την θέση του ως το κεντρικό κομμάτι.

Οι καθρέφτες μπάνιου έχουν σαφέστατα λειτουργικό ρόλο για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μεριμνήσετε ώστε να έχουν τον κατάλληλο φωτισμό. Μπορείτε να δείτε μερικούς καθρέπτες μπάνιου που συνδυάζουν αισθητική και λειτουργικότητα, μ’ ένα κλικ.

Αν θέλετε να ανανεώσετε το μπάνιο σας με έπιπλα και είδη μπάνιου που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους, επισκεφθείτε σήμερα το e-shop tsdeco.