Ήττα στο ΟΑΚΑ για Παναιτωλικό

Ο Λιβάια πέτυχε δύο γκολ, η είσοδος του Βέρντε (σκόραρε κι αυτός)… ξεκλείδωσε την ΑΕΚ, η οποία ξεκίνησε με νίκη το 2020 με το 3-1 επί του Παναιτωλικού! Tα έκανε… θάλασσα ο επικίνδυνος Τάσης, που υπέδειξε πέναλτι (το 1ο) σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής… μέσω VAR! Δοκάρι για την Ένωση, ο Ντίας ισοφάρισε προσωρινά για τους Αγρινιώτες.

Αν εξαιρεθεί μια ευκαιρία του Ντέλετιτς μόλις στο 2ο λεπτό, η ΑΕΚ δυσκολευόταν να κάνει ευκαιρίες και χρειάστηκε ένα πέρα για πέρα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 29΄ για ανοίξει το σκορ. Έστω και έτσι, ο Λιβάγια ευστόχησε κάνοντας το 1-0 αλλά η κακή εικόνα των «κιτρινόμαυρων» συνεχίστηκε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όσο κυλάνε τα λεπτά, ο Παναιτωλικός να παίρνει μέτρα να πιστεύει στην ισοφάριση και τελικά, να φτάνει σε αυτή στο 42′ με τον Ντίας να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία των στόπερ της Ένωσης και να ισοφαρίσει.

Ο Καρέρα έβαλε τους Σιμόες και Βέρντε στην επανάληψη για να αλλάξει την κάκιστη εικόνα της ομάδας του και ο τελευταίος έκανε με διαφορά το καλύτερο παιχνίδι του στην ΑΕΚ δίνοντας κίνηση και ταχύτητα στους γηπεδούχους με τις ατομικές του ενέργειες. Εκτός αυτού, ήταν εκείνος που εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το 2-1 για την Ένωση χάρη στην κεφαλιά του Λιβάγια στο 56′. Με την ΑΕΚ χωρίς άγχος, το παιχνίδι άνοιξε, χάθηκαν ευκαιρίες και εν τέλει ήρθε και το 3-1.

Στο 83′ ο Λιβάγια κέρδισε ένα -χωρίς αμφιβολία καθαρό αυτή τη φορά- πέναλτι, διαπραγματεύτηκε με τον Βέρντε για το ποιος θα το εκτελέσει, τελικά ήταν ο Ιταλός αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση και «έγραψε» το τελικό 3-1 επικυρώνοντας και με ένα γκολ την εξαιρετική του παρουσία.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-4-2): Μπάρκας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Βράνιες, Χουλτ, Ντέλετιτς (46’ Βέρντε), Σαμπανάτζοβιτς (46’ Σιμόες), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (84’ Μάνταλος), Λιβάγια, Γιακουμάκης
Παναιτωλικός (Μ. Χάβος, 4-5-1): Κνετ, Σανιά, Λιάβας (37’ Ρόσα), Γιοβάνοβιτς, Γκαρσία, Σίεστεντ, Τζανακάκης (67’ Ντουάρτε), Τσιγγάρας, Ταχάρ, Ντίας, Μπαϊροβιτς (74’ Φυτόπουλος)