«Κληρώνει» για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα

Το στρατόπεδο στον Άγριλο Αμφιλοχίας

Αύριο θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών με θέμα η σύσκεψη με όλους τους όλους εμπλεκόμενους για να εξευρεθούν τελικά οι χώροι που θα δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Η σύσκεψη θα αφορά τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου. Σε αυτή έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της περιοχής (βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες) και φυσικά σε αυτοί θα προΐστανται οι Υπουργοί Εσωτερικών και Επικρατείας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Και βέβαια το μεγάλο ζητούμενο είναι αν η κυβερνητική πλευρά θα καταφέρει να κάμψει τις τοπικές αντιδράσεις, που καταγράφονται εδώ και καιρό. Μια από αυτές είναι η περίπτωση του ανενεργού στρατοπέδου στο Άγριλο Αμφιλοχίας, καθώς ο χώρος έχει ήδη εξεταστεί από στελέχη του Υπουργείου Άμυνας. Δεν αναμένεται πάντως «λευκός καπνός» από τη σύσκεψη και το πιο πιθανό είναι κάποια στιγμή να δούμε την κυβέρνηση να αποφασίζει μονομερώς. Υπό αυτή την εκτίμηση ίσως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το ανενεργό στρατόπεδο έξω από την Αμφιλοχία να μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας.

Πάντως το αξιοσημείωτο είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες στο παρασκήνιο παίχτηκε ένα μεγάλο «παιχνίδι» αναφορικά με το ποιοι θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη, καθώς οι πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr λένε ότι ορισμένοι τοπικοί εκπρόσωποι λίγα 24ωρα πριν τη σύσκεψη ενημερώθηκαν πως δεν θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη, ωστόσο τελικά αυτό ανετράπη…