Βόλεϊ Γυναικών Ομόνοια Ναυπάκτου: Έφυγαν με βαθμό από την ΕΑΠ

Έναν ακόμα βαθμό κατάφερε να βάλει στο λογαριασμό της η γυναικεία ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, την περσινή πρωταθλήτρια της Β’ Εθνικής ΕΑΠ παρά την ήττα της με 3-2 σετ και διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στο παιχνίδι η Ομόνοια κατάφερε για τρία σετ να είναι πολύ ανταγωνιστική και με τα δύο νικηφόρα σετ να πάρει τον ένα πόντο. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία των Σπυρόπουλου-Παπαχριστόπουλου που αλλοίωσαν την εικόνα του πρώτου σετ ενώ ασάφεια υπήρχε στο τρόπο που αντιμετώπιζαν τη διπλή μπάλα.
Η Ομόνοια βρέθηκε να προηγείται στο παιχνίδι στο πρώτο σετ αλλά δύο ανάποδα σφυρίγματα αντί να φτάσουν τη διαφορά στο +4 την πήγαν στο -1 για την Ομόνοια δημιουργώντας εκνευρισμό στις αθλήτριες που έβλεπαν τους διαιτητές να “κλέβουν” τον κόπο τους. Η ΕΑΠ εκμεταλλευόμενη τη στιγμή βρέθηκε να προηγείται με 14-9 και κράτησε τη διαφορά ως το 20-17. Η Ομόνοια κατάφερε να ισοφαρίσει σε 20-20 και ήταν τα δικά της λάθη αυτή τη φορά που έδωσαν τρεις σερί πόντους στην ΕΑΠ για να γίνει το 23-20. Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν και έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (24-23) αλλά οι έμπειρες αθλήτριες της ΕΑΠ πήραν τον έναν πόντο που χρειαζόντουσαν για να κατακτήσουν το σετ.

Καλύτερη η Ομόνοια στα δύο επόμενα σετ έδειξε πως μπορεί να κοντράρει ομάδες της πρώτης τριάδας του βαθμολογικού πίνακα. Στο δεύτερο σετ προηγήθηκε με διαφορές που έφτασαν και τους τέσσερις πόντους (10-14) αλλά η ΕΑΠ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 15-15. Με τη Σιακαβέλλα να σερβίρει οι φιλοξενούμενες έκαναν το 15-21 και πήραν άνετα το σετ με 17-25. Η ΕΑΠ είχε το πάνω χέρι στο σκορ στο τρίτο σετ. Προηγήθηκε με 8-2, 15-10 και 22-19 όταν η Ομόνοια με καλό σερβίς από τη Σχίζα και τις Πατακοπούλου και Μπαλή να τελειώνουν όλες τις μπάλες έκανε ένα σερί έξι πόντων και πήρε το σετ με 22-25.

Ο ενθουσιασμός των κοριτσιών της Ομόνοιας δεν τους βγήκε σε καλό. Σταδιακά έχασαν τη συγκέντρωσή τους και η ΕΑΠ δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει την ανατροπή και κατακτώντας τα δύο επόμενα σετ να φτάσει στη νίκη με 3-2 σετ.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της δωδέκατης αγωνιστικής ο Απόλλωνας νίκησε εύκολα την Αλκυώνη στο Ναύπλιο με 0-3 σετ και παρέμεινε πρώτος ενώ ο Ερυθρός Αστέρας δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα κόντρα στον ουραγό Σπαρτιατικό να επικρατήσει με 3-0. Ο Ποσειδώνας πλησίασε την Ομόνοια στον ένα βαθμό κερδίζοντας στο Λουτράκι την Ολυμπιάδα 3-1 ενώ στην Αρχαία Ολυμπία ο Ακρίτας απέδρασε με διπλό κερδίζοντας τον τοπικό Ολυμπιονίκη 2-3.
Αυτή την Κυριακή η Ομόνοια στις 17.00 στο κλειστό της Ναυπάκτου θα υποδεχτεί τον τρίτο της βαθμολογίας Ερυθρό Αστέρα κυνηγώντας ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ε.Α. Πατρών (Καγιαλή): Παπαλάμπρου, Γαλάνη, Θεοδωρακοπούλου, Δέμη, Παπαγιάννη, Δουραμάνη, Υφαντή, Τσουλέα, Πελεκούδα, Ζήκου, Μουζακιάρη, Πέππα, Χαιρετάκη.
Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας) Πατακοπούλου, Ντότσι,Τριανταφύλλου, Σκούνα, Σιακαβέλλα, Σχίζα, Σφήκα, Μπαλή, Νάκη, Τούφα.