Να μην κλείσει το υποκατάστημα ΚΕΠΠΥΕΛ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Επιστολή σε Βορίδη
Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη, που κοινοποιείται στους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και το Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου διαμαρτύρεται για το κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου, επισημαίνοντας ότι «η κατάργηση του υποκαταστήματος, θα σημάνει τεράστια ταλαιπωρία για τους χιλιάδες αγρότες της περιοχής, καθώς η υποχρεωτική μετακίνηση προς το Αγρίνιο θα τους κοστίζει σε χρόνο και χρήμα».

Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε ότι το υποκατάστημα ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου, υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παύει να λειτουργεί στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Αυτό σημαίνει την περαιτέρω συστηματική απαξίωση της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πρωτεύουσας του νομού και στην απογύμνωσή της από κάθε δημόσια υπηρεσία. Οφείλουμε να καταδικάσουμε την παραπάνω ενέργεια και να απαιτήσουμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.

Αυθαίρετα, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις το 2013, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι το Μεσολόγγι είναι το Διοικητικό Κέντρο καθώς και η Πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας η υπηρεσία που είχε έδρα το Μεσολόγγι μετακινήθηκε στο Αγρίνιο, αφήνοντας ένα υποκατάστημα στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου το οποίο στεγάστηκε σε χώρο που παραχώρησε δωρεάν ο δήμος.
Η κατάργηση του υποκαταστήματος, θα σημάνει τεράστια ταλαιπωρία για τους χιλιάδες αγρότες της περιοχής, καθώς η υποχρεωτική μετακίνηση προς το Αγρίνιο θα τους κοστίζει σε χρόνο και χρήμα. Η απόσταση από την Ναύπακτο μέχρι το Αγρίνιο είναι 160χλμ και από το Μεσολόγγι 80χλμ. Αυτό θα προκαλέσει την αγανάκτησή τους, καθώς από το Μεσολόγγι μέχρι το Αγρίνιο θα είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν το παλιό επικίνδυνο οδικό δίκτυο με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλειά τους.

Τέλος παρακαλούμε την άμεση παρέμβασή σας δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό προς του αγρότες της Αιτωλίας και προς την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου, πρωτεύουσα του Νομού.

Εν αναμονή της απάντησης και των ενεργειών σας.