Μέτρα από τη διοίκηση για τα περιστατικά βίας ζητούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Σε ανακοίνωση-καταγγελία προβαίνει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του στον χώρο εργασίας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται αμέσως μετά τα δύο πιο πρόσφατα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στο Νοσοκομείο Αγρινίου τα τελευταία 24ωρα. “Καταδικάζουμε απερίφραστα την ανεπαρκή στελέχωση που μας αναγκάζει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς την αξιοπρεπή ανάρρωση στο οικείο μας περιβάλλον, τις βίαιες συμπεριφορές που δεχόμαστε καθημερινά, την έλλειψη αναγνώρισης της προσπάθειάς μας και το απροστάτευτο εργασιακό περιβάλλον” αναφέρει το Σωματείο.

Αναλυτικά η καταγγελία του ΣΕΝΑ:
«Εκτός από την χρόνια έλλειψη προσωπικού την οποία κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι επί καθημερινής βάσεως να αντιμετωπίσουμε χειροδικίες, προπηλακισμούς και προσβολές του χειρίστου είδους κατά την ώρα της άσκησης του επαγγέλματος μας.

Για το λόγο αυτό καταδικάζουμε απερίφραστα την ανεπαρκή στελέχωση που μας αναγκάζει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς την αξιοπρεπή ανάρρωση στο οικείο μας περιβάλλον, τις βίαιες συμπεριφορές που δεχόμαστε καθημερινά, την έλλειψη αναγνώρισης της προσπάθειάς μας και το απροστάτευτο εργασιακό περιβάλλον. Απαιτούμε από τη διοίκηση να λάβει εδώ και τώρα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας σε περίπτωση ανεπάρκειας του μηχανισμού διοίκησης να επιφέρει λύση στα σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα του νοσοκομείου».