Δήμος Ναυπακτίας: 80% μείωση τελών στους καταστηματάρχες λόγω ανάπλασης

Για την όχληση από το έργο της ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της Ναυπάκτου

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας η μείωση 80% των δημοτικών τελών (ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας) των 132 επιχειρήσεων, με εμβαδό 3.960 τ.μ συνολικά, οι οποίες εμπλέκονται με το έργο «Αστική ανάπλαση εντός του ιστορικού κέντρου της πόλεως της Ναυπάκτου» από πλατεία Λιμένος έως πλατεία Φαρμάκη μέχρι την περαίωση του.

Το ποσό αυτό αφορά το 0,36% του συνολικού ποσού 2.642.000 ευρώ των ανταποδοτικών τελών. Το ποσό αυτό είναι πολύ κατώτερο του 10% που δίνει τη δυνατότητα ο νομοθέτης για τη μη εισπραξιμότητα των ανταποδοτικών τελών και είναι ένα ποσό το οποίο θα καλυφθεί από μεταφορά κωδικών από την ανταποδοτική υπηρεσία.

Πρόκειται για μία οφειλόμενη ενέργεια από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως ελάχιστη ανταπόδοση, γι’ αυτό που θα υποστούν οι επιχειρηματίες από την όχληση που θα προκαλέσει η εκτέλεση του έργου «Αστική ανάπλαση εντός του ιστορικού κέντρου της πόλεως της Ναυπάκτου». Αφορά 82 ισόγεια καταστήματα – επιχειρήσεις οι οποίες είναι απ’ την Εθνική Τράπεζα, την οδό Ιλάρχου Τζαβέλλα, μέχρι το ‘Benetton’, 21 ισόγεια καταστήματα από Κρεπερί Γιαννίκα μέχρι Κοτόπουλα Κοντοχρήστου (πρώην REX). 29 καταστήματα από Regina-Πλαζ, μέχρι τη γωνία εκεί που τελειώνει η οικία Νόβα, συν την Αγελάου που είναι δύο καταστήματα. Παρόμοια απόφαση έχει λάβει ο Δήμος Πειραιά και ο δήμος Θεσσαλονίκης.